Image default
Business

Efteling brengt swingend dansnummer met de betoverende melodie van Villa Volta: ‘Geslaagde oplossing’

De Efteling bereikt akkoord met dj-duo Showtek over plagiaatbeschuldiging

De Efteling heeft een akkoord bereikt met het bekende dj-duo Showtek naar aanleiding van een nieuw nummer waarin de melodie van de Efteling-attractie Villa Volta voorkomt. De makers werden beschuldigd van plagiaat, maar Showtek-dj Wouter Janssen beweert dat hij niet wist waar het deuntje vandaan kwam.

Volgens Janssen dacht hij dat hij het thema zelf had bedacht, omdat hij het wijsje al jaren regelmatig zong. Na een publicatie op Looopings ging het verhaal viraal in de media. De Efteling heeft inmiddels contact gehad met het management van Showtek en een woordvoerder bevestigt dat het probleem is opgelost.

“Het wordt goed opgelost, met een vermelding van componist Ruud Bos”, legt de woordvoerder uit. Ruud Bos, die enkele maanden geleden overleed, componeerde in de jaren negentig de soundtrack van Villa Volta. De rechten van het muziekstuk in de attractie liggen bij de Efteling, maar de rechten van de melodie liggen bij de erfgenamen van Bos.

Dankzij de vermelding van Bos als componist zullen de erfgenamen nu een deel van de royalty’s ontvangen. De Efteling is tevreden met deze uitkomst en beschouwt het probleem als afgedaan.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android om meldingen te ontvangen bij breaking news.

Related posts

Klein maar krachtig: Mega minikermis in Noord-Holland!

Douglas Ross

Beleef Het Echte Leven in de Dierentuin: Een Duik in Twee Unieke Dierenparken!

Douglas Ross

Spannende transformatie: Engels pretpark gaat ‘s winters op slot voor sensationele upgrades!

Douglas Ross