Image default
Business

Drievliet wordt overgenomen door Avonturenpark Hellendoorn: Een spannende samenwerking!Nieuwe eigenaar voor Drievliet: Franse groep Groupe Looping

Nieuwe eigenaar voor Drievliet: Franse groep Groupe Looping

Vandaag heeft Drievliet een nieuwe eigenaar gekregen. Het Haagse familiepark is overgenomen door de Franse recreatiegroep Groupe Looping, die ook Avonturenpark Hellendoorn in bezit heeft. Sinds de opening in 1938 was Drievliet altijd in handen van de familie Faaij.

De familie Faaij stapt nu terug en de directeuren Wim en Jos Faaij zullen het bedrijf verlaten. Piet Faaij blijft wel werkzaam voor het park onder de nieuwe eigenaar. Na gesprekken met verschillende partijen, waaronder Plopsa, heeft Groupe Looping uiteindelijk het park overgenomen.

Strategisch gelegen

Groupe Looping benadrukt dat Drievliet een iconisch regionaal attractiepark in Nederland is en strategisch gelegen is in de Randstad. De nieuwe eigenaar wil Drievliet en Avonturenpark Hellendoorn versterken en een nieuw platform creëren met twee complementaire regionale bestemmingen.

Attractieaanbod en toekomstplannen

Met de overname is het afwachten wat de nieuwe eigenaar zal doen met het attractieaanbod van Drievliet. Groupe Looping wil de ontwikkeling van het park versterken met behoud van de lokale verankering. Mogelijk zullen er veranderingen komen om het park aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

In het verleden groeide Drievliet uit tot een serieuze speler in de markt met diverse attracties, maar de laatste jaren bleef het opvallend stil. Plannen voor nieuwe attracties werden niet gerealiseerd. De overname door Groupe Looping kan een nieuw tijdperk inluiden voor het attractiepark.

Over Groupe Looping

Groupe Looping is een Franse recreatiegroep die meerdere pretparken en attracties in Europa bezit. Naast Drievliet en Avonturenpark Hellendoorn maken ook Drayton Manor en andere parken deel uit van de groep. Met ruim 6,6 miljoen bezoekers verwacht Groupe Looping in 2024 veel gasten te trekken naar hun parken.


Related posts

Het feest barst los in Walibi Holland: ontdek de nieuwe look van Play Ground!

Douglas Ross

Disneyland Paris verrast bezoekers met betoverende kerstshows!

Douglas Ross

Reusachtige pretparkbeurs in Amsterdam: De ultieme expo van het jaar!

Douglas Ross