Image default
Business

De Efteling onthult ‘Zwevend Sprookje’ als 1 aprilgrap: Een magisch staaltje humor!

De Efteling kondigt nieuw sprookje aan: een leeg perk?

Vandaag heeft de Efteling aangekondigd dat er een nieuw sprookje zal worden toegevoegd aan het Sprookjesbos. Ontwerper Karel Willemen heeft een sprookjestafereel getekend dat nogal wat aan de verbeelding overlaat: een volledig leeg perk. Maar, in werkelijkheid blijkt dit om een 1 aprilgrap te gaan.

“De afgelopen decennia heeft de Efteling talloze verhalen en sprookjes gevisualiseerd voor de gasten,” legt Willemen uit in een bijbehorende video. “En dit keer willen we het aan de gast zelf overlaten.” De tekenaar toont trots enkele lege vellen papier. Ook algemeen directeur Fons Jurgens en huiscomponist René Merkelbach komen aan het woord.

Jurgens ziet voordelen in het project: het is snel, duurzaam en goedkoop te realiseren. Merkelbach geeft aan dat hij aanvankelijk de soundtrack heeft opgenomen met “een gigantisch groot orkest”. Maar uiteindelijk koos hij voor “de essentie”: stilte. Op de pagina’s met bladmuziek staat dan ook geen enkele noot.

De opening van dit lege sprookje zou over vier dagen plaatsvinden: niet toevallig precies op maandag 1 april. Uitvoerder Henk Schellekens voegt nog toe dat hij het een “heel zweverig” sprookje vindt. “Maar ja, het zal wel een generatiedingetje zijn,” zegt hij droogjes. “Ik ga bijna met pensioen, dus het zal wel.”

Overigens is de Efteling wel echt bezig met de ontwikkeling van een nieuw sprookje achter de schermen, namelijk De Prinses op de Erwt. Ook dit is een project van Karel Willemen. De aankondiging van deze toevoeging laat nog op zich wachten.

Related posts

Efteling neemt afscheid van beveiliging, een souvenirsprookje zonder poortjes!

Douglas Ross

Duinrell onthult spectaculaire ontwerpen van sensationele attractie Tobbedanser!

Douglas Ross

Vurige chaos in PortAventura World: De Brandende Gevangenisstraf!

Douglas Ross