Image default
Business

Dodelijk ongeluk legt Zweedse achtbaan stil tot 2024: De schokkende waarheid achter deze sensationele attractie!
Gröna Lund houdt beruchte achtbaan Jetline gesloten tot 2024

Gröna Lund houdt beruchte achtbaan Jetline gesloten tot 2024

Het Zweedse attractiepark Gröna Lund heeft aangekondigd dat de beruchte achtbaan Jetline gesloten blijft tot 2024. Dit besluit is genomen nadat een vrouw in juni om het leven kwam toen ze uit de rollercoaster viel, en verschillende andere bezoekers zwaargewond raakten.

Na het incident zijn er meerdere onderzoeken gestart om de oorzaak te achterhalen. Uit een technisch onderzoek is gebleken dat de trein deels ontspoorde door een gebroken draagarm. Het park weet nog niet wat er met Jetline gaat gebeuren.

Wel is duidelijk dat bezoekers in 2024 geen ritje kunnen maken op de achtbaan. “Er is nog geen beslissing genomen over de toekomst van Jetline”, aldus een officiële persmededeling van het park. “De attractie blijft gesloten totdat het onderzoek van de nationale veiligheidscommissie is afgerond. Pas dan kunnen we een besluit nemen of – en zo ja hoe en wanneer – we Jetline veilig kunnen heropenen. In 2024 blijft Jetline zeker gesloten.” Het eindrapport van de commissie wordt naar verwachting in mei of juni 2024 gepresenteerd.

Gröna Lund benadrukt dat de achtbaan ten tijde van het ongeluk was goedgekeurd door een onafhankelijke keuringsinstantie. Bovendien onderging de attractie regelmatige inspecties door de technische staf van het park. De gebroken draagarm, die sinds maart 2023 in gebruik was, werd volgens het park geproduceerd door een ervaren bedrijf op basis van de originele productietekeningen.


Related posts

Eten en drinken in Disneyland Paris: Ontdek de vernieuwde menukaarten met een buffet van 100 euro en een cola voor 9 euro!

Douglas Ross

Oplichting in Duits pretpark: Exploitant achtervolgd voor mega fraude van bijna 350.000 euro!

Douglas Ross

Ontdek de geheime bewoners van Doornroosje in het Sprookjesbos van Efteling!

Douglas Ross