Image default
Business

DippieDoe’s nieuwste attractie: de zelfrijdende snackautomaat!

Autonome verkooprobot DoeDoe geïntroduceerd in pretpark DippieDoe

In het Brabantse familiepretpark DippieDoe kunnen bezoekers vanaf vandaag kennismaken met een bijzondere toevoeging: een snackautomaat op wielen. Deze autonome verkooprobot, genaamd DoeDoe, voorziet bezoekers van hapjes en drankjes terwijl hij zelfstandig door het park rijdt.

DippieDoe is naar eigen zeggen het eerste Europese park dat zo’n robot inzet. Bezoekers kunnen DoeDoe stoppen door contact te maken en vervolgens hun gewenste product kiezen en contactloos betalen. De robot navigeert zelfstandig door het park en past automatisch zijn route aan bij obstakels.

Voor de ontwikkeling van DoeDoe is DippieDoe een samenwerking aangegaan met het bedrijf Macrostep, dat gespecialiseerd is in autonome robotica. De robotwagen is uitgerust met sensoren om te kunnen navigeren en snel beslissingen te nemen. Met onder andere lidarlasers, camera’s en ultrasone sensoren kan DoeDoe tot wel 100 meter ver zien zonder dode hoeken.

Daarnaast beschikt de verkooprobot over een anti-botsingsysteem en een slim beveiligingsplatform, wat volgens de voorlichtster van DippieDoe zorgt voor een veilige en efficiënte werking. Het pretpark is trots op deze Europese primeur en ziet het als een kans om gasten gastvrijheid te bieden en hen kennis te laten maken met nieuwe technologie in de Brainportregio.

Related posts

Plopsa-pretpark in Duitsland slaat de handen ineen met gemeente voor spetterend waterparadijs!

Douglas Ross

Ontmoet de frisse wind aan het roer van Attractiepark Slagharen!

Douglas Ross

Rampzalige start voor Pleasure Beach: teleurstelling alom op openingsdag!

Douglas Ross