Image default
Business

“Orka van Frans dierenpark overleden: Geen première orkashow” – Het tragische einde van een sterrencast in de dierenwereld.

Eén van de drie orka’s in Marineland overleden

Er is triest nieuws uit het Franse dierenpark Marineland. Een van de drie orka’s, genaamd Inouk, is overleden. Verzorgers ontdekten vanochtend dat de killer whale niet meer leefde. De doodsoorzaak is op dit moment nog onduidelijk. Het park zou aanstaande zaterdag weer beginnen met het opvoeren van orkashows, maar vanwege het sterfgeval is dit uitgesteld.

Marineland had eigenlijk plannen om de drie orka’s Inouk, Wikie en Keijo begin dit jaar naar Japan te sturen. Echter, dit werd tegengehouden door de rechtbank vanwege lopend onderzoek naar de leefomstandigheden van de dieren. Ondanks dit, bereidde het park zich voor op een orkaspektakel genaamd The Ultimate Show.

De première van de show stond gepland voor afgelopen zaterdag, maar vanwege het overlijden van Inouk is deze uitgesteld. Marineland heeft op social media laten weten dat de dood van de orka “vreselijk nieuws is voor alle verzorgers en personeelsleden”.

Er zal een autopsie worden uitgevoerd om de doodsoorzaak van Inouk vast te stellen. De orka was 25 jaar oud en werd in 1999 geboren in Marineland. In het wild kunnen orka’s gemiddeld 50 tot 90 jaar oud worden. Met het overlijden van Inouk blijven nu alleen Wikie en Keijo over, nadat een vierde orka genaamd Moana in oktober 2023 overleed.

Related posts

Biogasinstallatie bedreigt Deens pretpark: Ons bestaan op het spel!

Douglas Ross

Kermisbezoeker krijgt flinke boete van 3200 euro voor laten vallen van telefoon in attractie

Douglas Ross

Griezelige verrassing: Walibi Holland schrapt spookhuistickets uit attractieaanbod!

Douglas Ross