Image default
Business

Baas van het Potlood: Vlaamse illustrator creëert verbluffende entreezone vol adembenemende attracties voor Bobbejaanland!
Bobbejaanland: een alternatief themagebied vol nieuwe attracties

Bobbejaanland: een alternatief themagebied vol nieuwe attracties

Wat zou er mogelijk zijn als Bobbejaanland volop investeert in het entreegedeelte?

Met die gedachte is een Vlaamse illustrator aan de slag gegaan. Boris Luyten tekende een alternatief themagebied voor het pretpark in Lichtaart, inclusief heel veel nieuwe attracties. Zijn dromerige creatie deelt hij op social media en zijn eigen website.

De visie van Luyten

In de visie van Luyten wordt de volledige eerste helft van het park op de schop genomen. Hij grijpt terug op de historie van Bobbejaanland: oprichter Bobbejaan Schoepen kocht in 1959 het moerassige gebied Abroek. Broek is een ander woord voor moeras. “Het A-moeras dus?”, vraagt de tekenaar zich af. Zo kwam hij op de term Amoras.

Amoras als inspiratiebron

Het eiland Amoras staat centraal in een Suske en Wiske-album uit 1947. Later verscheen ook een spin-off-stripreeks. “Het kunnen wandelen door de iconische cover van het stripalbum zou alleen al een perfect excuus zijn om er een nieuwe spectaculaire attractie rond te bouwen”, aldus Luyten.

Nieuwe attracties en verbeteringen

Luyten heeft allerlei elementen uit een zevental Amoras-verhalen samengevoegd en vertaald naar het pretparkconcept. Zo ontstond een complete themazone die een eerbetoon is aan de creatie van Willy Vandersteen.

De ontwerper heeft de ingangszone een grote upgrade gegeven door de attracties Rode Baron, Convoy Trucks en Locomotion naar andere gebieden te verplaatsen. Hierdoor ontstaat een betere verdeling en balans in het park. Daarnaast is er nu ruimte voor nieuwe attracties.

Nieuwe attracties

Luyten heeft verschillende nieuwe attracties getekend, waaronder:

  • Een griezelige vaartocht
  • Een jeepavontuur met een schattentocht
  • Het schommelschip Sunset Coast, gebaseerd op de in 2007 verdwenen Santa Maria

Behouden attracties

Sommige attracties blijven behouden, zoals de Flying Orca en de Kettingmolen. De Koggemolen wordt omgedoopt tot Pirouette.

Hoogtepunt: de darkride Sous-venir

Het hoogtepunt van het nieuwe themagebied zou de darkride Sous-venir moeten worden. Dit belooft een spectaculaire attractie te worden.

Wil je het volledige fictieve toekomstplan bekijken? Bezoek dan de website van Boris Luyten: tweeenvijftig.me.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Installeer dan onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Nieuwe sensatie in Bobbejaanland: De revolutionaire achtbaan!

Douglas Ross

Efteling-fan trekt de stekker uit schoolreisjes: genoeg is genoeg!

Douglas Ross

Ontsnap aan de spanning: de nieuwe sensatie van de kermis met Entia!

Douglas Ross