Image default
Business

De sensationele comeback van achtbaan Nemesis: klaar voor actie!
Nemesis Reborn: De iconische achtbaan van Alton Towers

Nemesis Reborn: De iconische achtbaan van Alton Towers

Eén van de meest iconische achtbanen in Europa gaat komend weekend weer open na een jaar afwezigheid. Het Engelse pretpark Alton Towers heeft de dertig jaar oude inverted coaster Nemesis vorig jaar grotendeels afgebroken vanwege slijtage. Bijna de volledige baan is vervolgens vervangen.

Vanaf zaterdag 16 maart kunnen bezoekers weer een ritje maken. De attractie heet voortaan Nemesis Reborn. Alton Towers koppelde een spannend verhaal aan de onderhoudsbeurt: Nemesis – een buitenaardse roofdier uit een andere dimensie – zou ontwaakt zijn. De militaire organisatie Phalanx heeft tevergeefs geprobeerd om het beest te temmen.

In het gebied werden verdachte activiteiten gespot, maar volgens de Phalanx was de situatie onder controle. Gelekte beelden verraadden echter dat stiekem geprobeerd werd om van Nemesis een geheim wapen te maken. “Dit maakte Nemesis alleen sterker: het bloed stroomde door haar tentakels en ze ontwikkelde een ondoordringbaar pantser, stekels, een bijtende vloeistof en een beter zicht”, aldus Alton Towers.

Het beest ontwaakte “bozer en oncontroleerbaarder dan ooit tevoren”. “Als bezoekers zijn we niet meer dan kleine verstoringen, die haar irritatie versterken. Hoewel er pogingen worden gedaan om enige vorm van controle te behouden, blijft Nemesis ongetemd.”

Bij de renovatie heeft de baan een ander uiterlijk gekregen. Voorheen was de rail lichtbruin. Nu oogt de track zwart, met schilderingen van rode aderen. Er kwamen ook een hoop nieuwe decorstukken, met name enorme tentakels. Vandaag deelt Alton Towers een dronevideo met beelden van ritjes in het donker.

Over de kop

De achtbaan in parkdeel Forbidden Valley is 13 meter hoog en 716 meter lang. Tijdens een rit gaan passagiers vier keer over de kop. Ze krijgen een g-kracht van 3,5 te verduren. Treinen halen een topsnelheid van 81 kilometer per uur.

Nemesis Reborn was in 1994 de eerste inverted coaster van fabrikant Bolliger & Mabillard in Europa. Daarna volgden onder meer Katun in Mirabilandia (Italië), Nemesis Inferno in Thorpe Park (Verenigd Koninkrijk), Black Mamba in Phantasialand (Duitsland) en OzIris in Parc Astérix (Frankrijk).


Related posts

Symbolica: Ontdek de Magie van Minder Karretjes in De Efteling

Douglas Ross

Halloween Fright Nights in Walibi dit jaar: Betalen zonder cash, pin jezelf vast!

Douglas Ross

Win een romantisch Valentijnsdiner in de sensationele attractie Popcorn Revenge bij Walibi Belgium!

Douglas Ross