Image default
Business

Dak van gloednieuwe Efteling-attractie Danse Macabre is voltooid: Betoverend beeldmateriaal onthuld!

Nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre bijna voltooid

Het gebouw van de nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre staat bijna volledig overeind. Deze week is het dak dichtgemaakt, zo is te zien op actuele dronebeelden. Vorige maand zijn de eerste zware onderdelen van het ritsysteem via een opening in het dak naar binnen getakeld.

De doorgang waarlangs de onderdelen zijn getakeld, is nu niet meer nodig. Het hoogste punt van Danse Macabre is bijna bereikt. Bovenop de huidige constructie komen nog decorstukken te staan, die de indruk moeten wekken dat het dak grotendeels afgebrand is. Straks staan alleen nog enkele verkoolde houten dakspanten overeind.

De nieuwe luchtfoto’s geven een goed beeld van de omvang en de exacte locatie van het bouwwerk, ten opzichte van de omgeving. Links naast het showgebouw zien we de restanten van het Spookslot opdoemen, de voorganger van Danse Macabre. De komende weken en maanden zullen steeds meer decorelementen zichtbaar worden.

Middeleeuwse abdij

In de overdekte attractie, vormgegeven als de ruïne van een middeleeuwse abdij, kunnen Efteling-bezoekers vanaf 2024 als het ware dansen op de klanken van de iconische dodendans van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Ze nemen plaats in koorbanken die kunnen draaien, kantelen, stijgen en dalen. Danse Macabre wordt onderdeel van het nieuwe themagebied Huyverwoud.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.

Related posts

Verwaarloosd pretpark schandaal: Youtuber haalt uit naar Boudewijn Seapark

Douglas Ross

Zelfredzaamheid bij Toverland: Dragonwatch attractie kan nu zelf geëvacueerd worden!

Douglas Ross

Efteling verruimt openingstijden: Ontdek het magische voorjaar langer!

Douglas Ross