Image default
Business

Betoverende renovatie: eerste verdieping van Efteling Grand Hotel bijna volledig gereed

Nieuwe Efteling Grand Hotel in aanbouw

Nieuwe Efteling Grand Hotel in aanbouw

De constructie van het nieuwe Efteling Grand Hotel groeit gestaag. In februari werden de contouren van het hotelcomplex voor het eerst echt zichtbaar. Toen zijn de eerste prefabdelen van de gevel geplaatst. De afgelopen weken is het bouwwerk langzaam maar zeker groter en hoger geworden.

Luchtbeelden van dronepiloot Nick Ringelberg laten de stand van zaken op de bouwplaats zien. Op de eerste verdieping van het linkerdeel zit al een dak, de andere kant moet nog overkapt worden. Daartussen wordt een arcade gerealiseerd: een doorgang tussen het nieuwe entreeplein Eiland van de Vijf Zintuigen en de Pardoes Promenade.

De grote torens die uiteindelijk op het hotel komen te staan, zijn al voor een groot deel af. Ze staan klaar op het bouwterrein. Op de daken zijn al decoratieve sjablonen aangebracht.

Verder heeft de Efteling de bouwschuttingen bijgewerkt: in plaats van 2024 wordt daar nu eindelijk het juiste openingsjaar 2025 vermeld. Het Efteling Grand Hotel is 106 meter breed. Er komen 140 kamers, twee restaurants, twee winkels en een zwembad met spafaciliteiten.


Related posts

Uniek bij PortAventura: Sla de rij over voor slechts 20 euro per attractie!

Douglas Ross

Het vervallen sprookje: Kasteelbrug Disneyland Paris in erbarmelijke staat!

Douglas Ross

Duinrell-bezoekers opgelet: scan je QR-code in plaats van muntje werpen!

Douglas Ross