Image default
Business

Beekse Bergen wil Monkey Town binnenhalen met vergunningsaanvraag voor binnenspeeltuin

Nieuwe binnenspeeltuin Monkey Town bij Beekse Bergen

Nieuwe binnenspeeltuin Monkey Town bij Beekse Bergen

Beekse Bergen heeft plannen voor de bouw van een grote nieuwe binnenspeeltuin. Het recreatiepark Speelland Beekse Bergen zal naar verwachting een vestiging van de bekende keten Monkey Town huisvesten, volgens de vergunningsaanvraag die in handen is van Looopings.

Monkey Town heeft momenteel 48 vestigingen verspreid over tien provincies. In Brabant zijn er al speelhallen in verschillende steden. Door een binnenspeeltuin toe te voegen aan Speelland Beekse Bergen zal de bestemming ook bij slecht weer aantrekkelijk zijn.

Het pretpark, dat geopend is van eind maart tot eind oktober, bestaat momenteel uit een recreatieplas met enkele buitenattracties zoals een buggybaan, trampolines, een verkeerspark, een watercarrousel, waterglijbanen en botsboten.

De omgevingsvergunning spreekt over “het realiseren van een binnenspeeltuin met horeca”. Ingenieursbureau Kragten licht toe dat Libéma van plan is om een gebouw voor Monkey Town te realiseren naast de trampolines, op de locatie van een oude minigolfbaan. De speelhal zal 8,5 meter hoog zijn en dankzij een grote glazen pui veel daglicht binnenlaten.

Een woordvoerster van Beekse Bergen-eigenaar Libéma heeft aangegeven nog geen informatie te kunnen delen zolang de aanvraag nog niet is goedgekeurd. Het project heeft voorlopig de naam “Monkey Town Speelland”. Het merk Monkey Town is eigendom van Edwin Groot en past goed bij het dierenthema van Beekse Bergen, vooral bekend vanwege het Safaripark.


Related posts

Noodlot dreigt in Plopsaland: Pretparkfans in paniek na verlies achtbaanonderdeel!

Douglas Ross

Efteling’s Betoverende Ingang: Een Magische Sfeer in Beeld

Douglas Ross

Pretparkdirecteur Wouter Dekkers duikt in nieuw avontuur bij parkengroep Momentum Leisure!

Douglas Ross