Image default
Business

Artis onthult spectaculaire plannen voor halfapenverblijf in Madagaskar!

Artis geeft oud leeuwenverblijf tweede leven met halfapen

Vanaf volgend jaar zal het oude leeuwenverblijf van Artis worden bewoond door halfapen. De Amsterdamse dierentuin heeft besloten om het Kerbertterras, waar de leeuwen vorig jaar verdwenen, nieuw leven in te blazen door rode vari’s en ringstaartmaki’s onderdak te bieden.

De dieren zullen veel meer ruimte krijgen, met meerdere verblijven tot hun beschikking. Het bestaande Lemurenland, waar de vari’s vrij rondlopen, zal worden verbonden aan het terras met behulp van speciale luchttunnels.

Het hele gebied zal in het teken staan van het eiland Madagaskar. Zelfs de stralenschildpad zal er een plekje krijgen. De eerste ontwerpen zijn vandaag onthuld door architectenbureau Atelierfront.

Artis heeft decennialang leeuwen gehouden op een opvallend klein oppervlak. Hoewel het destijds revolutionair was vanwege het open karakter, met een waterbarrière in plaats van tralies, zijn inzichten nu natuurlijk veranderd. Het nieuwe ontwerp brengt het Kerbertterras naar de huidige tijd, met behoud van de historische waarde.

Daarnaast wil Artis aandacht vragen voor de biodiversiteit op Madagaskar. De werkzaamheden zullen komend najaar starten en vóór het zomerseizoen van 2025 moet het project afgerond zijn. Het Kerbertterras is vernoemd naar de in 1927 overleden Artis-directeur Coenraad Kerbert.

Bezoekers krijgen tot de start van de renovatie de kans om rond te wandelen op het terrein. Via een ponton kunnen geïnteresseerden over het water het oude leeuwenverblijf betreden en zelf ervaren wat de leeuwen al die jaren zagen.

Related posts

Efteling’s Betoverende Ingang: Een Magische Sfeer in Beeld

Douglas Ross

Het feest barst los in Walibi Holland: ontdek de nieuwe look van Play Ground!

Douglas Ross

Ontdek de magie van bestellen met de nieuwe bestelzuilen bij Discoveryland in Disneyland Paris!

Douglas Ross