Image default
Business

Amazonia waterattractie bij Bellewaerde eindelijk weer in topvorm!

Heropening waterattractie Amazonia in Bellewaerde Park

Heropening waterattractie Amazonia in Bellewaerde Park

Vandaag heeft Bellewaerde Park aangekondigd dat de technische complicaties bij de waterattractie Amazonia zijn opgelost. Vanaf aankomend weekend, zaterdag 15 juni, zal de geavanceerde waterbaan volledig operationeel zijn dankzij aanpassingen van fabrikant Intamin.

Na de opening van Amazonia op 20 april waren er al snel technische problemen, waardoor de attractie vier weken buiten gebruik bleef. Eind mei konden bezoekers weer genieten van een ritje, maar dit was nog in de testfase. Aanstaande zaterdag zal de officiële heropening plaatsvinden.

“De wereldprimeur en een totaalinvestering van 14 miljoen euro is vanaf 15 juni weer beschikbaar voor het grote publiek”, aldus Bellewaerde. “Intamin en de technische en operationele diensten van Bellewaerde zijn erin geslaagd om alle technische uitdagingen op te lossen.”

Het park benadrukt dat door tijdsgebrek bij de bouw niet alle tests uitgevoerd konden worden. “Verschillende elektrische onderdelen werden maanden te laat geleverd, waardoor Intamin deze tijd moest inhalen.” Daarnaast zijn er extra boten toegevoegd om de capaciteit te verhogen. “De timing en positie van de boten moeten nu heel nauwkeurig op elkaar afgestemd worden, wat bij een waterattractie complexer is dan bijvoorbeeld bij een achtbaan”, legt een woordvoerder uit.


Related posts

Witte Dwayne Johnson zorgt voor kleurloosheid in Frans wassenbeeldenmuseum: Een kritische blik op het gebrek aan diversiteit!

Douglas Ross

Europa-Park-fans ziek na buffet: wat ging er mis?

Douglas Ross

Toxic: Dé Kermisattractie met Unieke Merchandise! Ontdek Nu Onze Coole Pins en Sleutelhangers!

Douglas Ross