Image default
Business

Zelfredzaamheid bij Toverland: Dragonwatch attractie kan nu zelf geëvacueerd worden!

Toverland wil medewerkers opleiden voor evacuaties bij technische storingen

Het Limburgse pretpark Toverland wil niet langer afhankelijk zijn van de brandweer wanneer de attractie Dragonwatch stilvalt. Daarom worden medewerkers van het calamiteitenteam binnenkort opgeleid om zelf evacuaties uit te kunnen voeren. Daarnaast overweegt het pretpark ook de aanschaf van een eigen hoogwerker.

In de afgelopen maanden moest de brandweer al twee keer uitrukken vanwege het vastlopen van de parachute tower, op 25 oktober en op 2 januari. Deze week zaten bezoekers bijna drieënhalf uur vast in de attractie vanwege een technische storing. Om de mensen veilig te kunnen evacueren moest er een abseilteam uit Eindhoven worden ingeschakeld, omdat één van de gondels zich boven het water bevond.

Toverland wil dit soort situaties in de toekomst voorkomen. “Wij zullen onze mensen van het calamiteitenteam gaan opleiden om dit soort storingen zelf te kunnen verhelpen”, vertelt een woordvoerster. Op deze manier kunnen zij mensen snel en veilig evacueren, zonder tussenkomst van de brandweer of andere reddingsdiensten.

Op dit moment is de attractie Dragonwatch nog gesloten vanwege een technisch mankement. Hoelang het duurt voordat dit is verholpen, is nog niet bekend. De online openingskalender vermeldt dat de attractie tot eind januari gesloten zal blijven. Toverland doet er alles aan om de attractie zo spoedig mogelijk te heropenen.

Related posts

Ontdek het betoverende blacklight-effect van Toverland’s angstaanjagende Pumpkin Ale!

Douglas Ross

Gloednieuwe achtbaan 2025: Walibi Holland onthult exclusieve sneak peek!

Douglas Ross

PortAventura World in de ban van muziek: 30.000 bezoekers verwacht tijdens driedaags festival!

Douglas Ross