Image default
Business

Zeg vaarwel tegen orka’s op Europees vasteland: Frans park neemt afscheid van deze gigantische zeejagers!


Laatste orka’s verdwijnen van het Europese vasteland

Laatste orka’s verdwijnen van het Europese vasteland

Vandaag, 15.32 uur

Het Franse attractie- en dierenpark Marineland stopt met het houden van orka’s. Hiermee verdwijnen de laatste orka’s van het Europese vasteland. De drie overgebleven orka’s worden binnenkort getransporteerd naar Japan. Het exacte tijdstip van de verhuizing is nog niet bekendgemaakt.

Marineland was tot en met zondag 7 januari geopend, maar is momenteel gesloten. Het nieuwe seizoen begint op zaterdag 10 februari. Vanaf dan zullen er geen voorstellingen en presentaties meer zijn met de orka’s. De drie orka’s die verplaatst worden, zijn Inouk, Wikie en Keijo. Een vierde orka genaamd Moana is vorig jaar in oktober overleden.

Deze drie orka’s zullen worden ondergebracht in Kobe Suma Sea World, een nieuw park in Japan dat voortkomt uit het gesloten Suma Aqualife Park. Hier zullen de dieren deelnemen aan shows, vergelijkbaar met wat ze in Marineland deden. Er wordt momenteel een nieuw stadion met een klein bassin gebouwd.

Dierenactivisten

Marineland heeft nog geen officiële mededeling gedaan over het vertrek van de orka’s. Het park heeft al jaren te maken met protesten van dierenactivisten die tegen het houden van orka’s en dolfijnen in gevangenschap zijn. Daarnaast zijn de regels voor het fokken met walvisachtigen door de overheid aangescherpt.

Aan de andere kant wordt gevreesd dat bezoekers massaal zullen wegblijven als Marineland stopt met de dierenshows. Marineland behoort tot de Spaanse groep Parques Reunidos, samen met onder andere Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. Na het vertrek van de orka’s blijft er in Europa nog maar één plek over waar orka’s in gevangenschap worden gehouden, namelijk Loro Parque op het Spaanse eiland Tenerife.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Duinrell onthult spectaculaire ontwerpen van sensationele attractie Tobbedanser!

Douglas Ross

Duizenden kijkers genieten van gigantisch verstoppertje spel in Duinrell!

Douglas Ross

Gloednieuwe sensatie in Gardaland: 25 meter hoge drop tower!

Douglas Ross