Image default
Business

Verbluffende reden waarom Fanpagina Ouwehands Dierenpark een nieuwe identiteit nodig heeft!
Ouwehands Dierenpark Fanpage moet naam wijzigen

Ouwehands Dierenpark Fanpage moet naam wijzigen

Een fanpagina van Ouwehands Dierenpark heeft een andere naam moeten kiezen. Op Instagram was een account actief met de naam De Natuur Roept. Er verschenen foto’s van de dierentuin in Rhenen, maar Ouwehands was er zelf niet blij mee. ‘De natuur roept’ is namelijk de officiële slogan van het park.

Daarom kreeg de initiatiefnemer een bericht waarin werd uitgelegd dat het niet de bedoeling is om die kreet te gebruiken. “Zoals jullie ongetwijfeld weten is ‘de natuur roept’ onze tagline”, aldus Ouwehands Dierenpark. “Dit is ook een geregistreerd woord- en beeldmerk. Dit mag dan ook niet zomaar gebruikt worden.”

De fanpagina moest per direct op zoek naar een nieuwe benaming. “Zo ontstaat er geen verwarring met ons eigen account en de officiële communicatie.” Niet alle gebruikers kunnen het verzoek waarderen. “Erg flauw vind ik het persoonlijk”, schrijft fotografe Celine Alders bijvoorbeeld in een reactie. “Met onze posts maken we ook reclame voor ze…”

Michel Wageningen sluit zich daarbij aan. “Ik vind de vraag vanuit de directie in de eerste plaats gewoonweg kinderachtig. Via dit account krijgen bezoekers altijd snel een reactie of feedback, terwijl ik me niet kan herinneren dat ik ooit vanuit het dierenpark zelf ergens iets op terug heb gehoord. Dus deze pagina doet gewoon goed werk voor Ouwehands Dierenpark.”

Ondanks het commentaar heeft het Instagram-account inmiddels een naamswijziging ondergaan. Voortaan heet de pagina ‘Ouwehands Dierenpark Fanpage – Nature Calls’. De onderliggende nickname bleef vooralsnog wel @denatuurroept.


Related posts

Directeur Belgische dierentuin achter tralies: schokkend nieuws!

Douglas Ross

Recycleerplezier: Walibi Holland geeft statiegeld meteen terug via Tikkie!

Douglas Ross

Orkashows terug in Frans dierenpark: een onverwachte comeback!

Douglas Ross