Image default
Business

Van Dierenrijk naar Eindhoven Zoo: Een nieuwe naam, dezelfde magie!
Eindhoven Zoo: Brabantse dierentuin verandert van naam

Eindhoven Zoo: Brabantse dierentuin verandert van naam

Vandaag, om 14.00 uur, heeft de Brabantse dierentuin Dierenrijk in Mierlo aangekondigd dat ze een naamswijziging ondergaan. Vanaf nu zal het park bekend staan als Eindhoven Zoo. Tegelijkertijd zijn de vernieuwde verblijven van de tijgers en olifanten officieel geopend.

De dierentuin opende twintig jaar geleden als Dierenrijk Europa, met Europa als centraal thema. Na uitbreidingen en het verwelkomen van dieren van buiten Europa, veranderde de naam naar Dierenrijk. Nu is er opnieuw een nieuwe naamswijziging doorgevoerd, met een nieuw logo en bijbehorende huisstijl.

“Op alle vlakken investeren we in de toekomst van dit park, waarbij we ons nog verder ontwikkelen als grote dierentuin”, aldus parkmanager Sander van der Heul. “De nieuwe naam Eindhoven Zoo sluit beter aan bij de kwaliteiten die wij te bieden hebben.”

Eindhoven Zoo is onderdeel van recreatiegroep Libéma, net als Safaripark Beekse Bergen, ZooParc Overloon en AquaZoo Leeuwarden. Het park herbergt verschillende diersoorten, waaronder leeuwen, neushoorns, chimpansees, en meer.

Van der Heul benadrukt dat het park niet alleen draait om het tonen van diersoorten, maar ook om educatie en conservatie. De komende jaren zal er meer focus liggen op deze aspecten, waarbij de kwaliteit van het park wordt verbeterd en dierenverblijven worden aangepast aan de modernste inzichten.

De upgrade van de olifanten- en tijgerverblijven was een belangrijke stap. De tijgers hebben nu meer ruimte en er zijn nieuwe verrijkingselementen toegevoegd, zoals heuvels en een waterloop. Daarnaast is er een nieuwe waterspeeltuin geopend naast de verblijven, die deels rolstoeltoegankelijk is.


Related posts

Waarom de Slagharen-film van De Bellinga’s zoveel kritiek krijgt: Verschrikkelijke mensen?

Douglas Ross

Krijg nu 50% korting op tickets voor Walibi Holland met onze exclusieve mistige deal!

Douglas Ross

Vliegende start voor nieuwe achtbaan in Walibi Holland!

Douglas Ross