Image default
Business

Unieke kans: Efteling-eigenaar op zoek naar nieuw bestuurslid
Vacature voor nieuw bestuurslid bij de Efteling

Vacature voor nieuw bestuurslid bij de Efteling

De Efteling zoekt een bestuurder met ervaring in een zakelijke omgeving

De eigenaar van de Efteling, Stichting Natuurpark de Efteling, heeft een bijzondere vacature openstaan. Na het vertrek van voorzitter Gerd Leers is er een plek vrijgekomen in het stichtingsbestuur. De taak van Leers is overgenomen door Hans Janssen, burgemeester van de Brabantse gemeente Oisterwijk. Nu is men op zoek naar een nieuw bestuurslid voor de in 1937 opgerichte stichting. Het moet gaan om een “bestuurder met eindverantwoordelijke en leidinggevende ervaring in een zakelijke omgeving”.

Uitbreiding van het bestuur

In de vacaturetekst staat vermeld dat het bestuur van Stichting Natuurpark de Efteling uit minimaal vijf en maximaal zeven personen bestaat. Op dit moment zijn er slechts vier bestuursleden, namelijk Hans Janssen, Anita Schavemaker, Femke Weijtens en Pierre Rieu (zoon van André Rieu). De stichting is dus op zoek naar een vijfde bestuurslid.

Belangrijk doel van de stichting

Het belangrijkste doel van Stichting Natuurpark de Efteling is om ervoor te zorgen dat de Efteling blijft voortbestaan. Daarnaast zet de stichting zich in voor het bevorderen van toerisme, sociaal-maatschappelijke projecten gericht op kinderen en het bewaken van het cultureel erfgoed op het gebied van sprookjes en verhalen.

Verantwoordelijkheden en activiteiten van het bestuur

Het bestuur van de stichting komt minimaal zes keer per jaar bijeen voor bestuursvergaderingen. Daarnaast zijn er aandeelhoudersvergaderingen in april en december. Jaarlijks vindt er ook een zelfevaluatie plaats, evenals een strategiesessie met de directieleden van de Efteling. Tot nu toe opereerde de stichting voornamelijk op de achtergrond, maar in de toekomst wil men zichtbaarder worden en activiteiten verder uitdiepen. Zo kunnen ze het immateriële erfgoed van de Efteling in de schijnwerpers zetten, duurzaamheidsprojecten ondersteunen en sociaal-maatschappelijke initiatieven faciliteren. Een voorbeeld hiervan is het verstrekken van gratis entreebewijzen aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Daarnaast denkt de stichting actief mee over de strategie van het attractiepark.

Interesse?

Indien je interesse hebt in de functie van bestuurslid, kun je contact opnemen met de externe recruiter Gasseling Search uit Den Bosch.

Installeer onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news: klik hier


Related posts

Wildlands Run: Einde van de race voor organisatie

Douglas Ross

Disneyland Paris verwelkomt magisch hoofdpersonage uit gloednieuwe Disney-film Wish: Een betoverend avontuur!

Douglas Ross

Bedwantsen ontdekt in theater: Disneyland Paris schrapt spectaculaire Pixar-show!

Douglas Ross