Image default
Business

Transforming Walibi Holland in 2024: Rookvrij, met uitzondering van Rookzones – Ontdek de Nieuwe Atembenemende Ervaring!
Walibi Holland voert rookverbod in

Walibi Holland voert rookverbod in

Vandaag, 11.02 uur

Walibi Holland heeft besloten om als een van de laatste grote attractieparken in Nederland een rookverbod in te voeren. Vanaf de start van het nieuwe seizoen, op zaterdag 30 maart 2024, is het alleen nog toegestaan om te roken in vier aangewezen rookzones. Dit geldt ook voor vapes en e-sigaretten.

Walibi verwacht veel positieve veranderingen door deze beslissing. Het park belooft dat bezoekers geen hinder meer zullen ondervinden van rokende gasten. Dit is goed nieuws voor alle gezinnen met kinderen die het park komen bezoeken. In 2020 werd het kindergebied Walibi Play Land al rookvrij gemaakt, en vorig jaar volgde het familiegebied Speed Zone Off Road. De laatste sigarettenautomaat verdween in 2021.

De nieuwe rookzones bevinden zich bij de toiletten in het parkdeel Speed Zone, achter restaurant Haciënda, bij de foodcourt in Zero Zone en naast het vernieuwde restaurant Yummy Tummy. Deze zones zijn niet nadrukkelijk aanwezig, zodat jonge gasten hier niet direct mee geconfronteerd worden.

Sinds 2017 gold er al een verbod op roken in de wachtrijen van Walibi, maar deze regel werd in de praktijk niet altijd gehandhaafd. Het park is nu van plan om hier strenger op toe te zien. Op deze manier wil Walibi jonge gasten het goede voorbeeld geven en hen op een gezonde en veilige manier laten genieten van hun bezoek aan het park, aldus directrice Mascha Taminiau.

In een persbericht wordt de aanpassing omschreven als “een grote stap richting een rookvrije generatie”. Met het huidige attractieaanbod voor gezinnen en tieners vindt Walibi het belangrijk dat iedereen op een gezonde wijze kan genieten van een verblijf in Walibi Holland. Het invoeren van het rookverbod werd al een jaar geleden aangekondigd.

Installeer onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news: klik hier


Related posts

Knallend het nieuwe jaar in bij Ouwehands Dierenpark wordt verleden tijd: Vuurwerkverbod!

Douglas Ross

Ondernemer beschuldigt Chinese attractiebouwer van moordmachines bouwen: schandaal onthuld!

Douglas Ross

Julianatoren-team maakt Nederland gek met 17 uur durende paasactie!

Douglas Ross