Image default
Business

Ontdek de opkomende pracht: de contouren van het gloednieuwe Efteling hotel worden zichtbaar!

Efteling Grand Hotel bouw vordert gestaag

Efteling Grand Hotel bouw vordert gestaag

De Efteling kan opgelucht ademhalen, want na vele vertragingen worden eindelijk de contouren van het Efteling Grand Hotel zichtbaar. Vanochtend zijn de eerste prefabdelen van de gevel geplaatst met behulp van een grote rupskraan. In totaal gaat het om ruim 350 voorgefabriceerde stukken met een gewicht variërend van 3000 tot 30.000 kilo. Het Efteling Grand Hotel zal bestaan uit 5400 vierkante meter aan prefab-gevelelementen, inclusief stucwerk, gevelkozijnen, ramen en deuren.

“Na een langere aanloopperiode van voorbereiding ben ik blij dat we nu vooruit kunnen met de bouw”, zegt Nicole Scheffers, Efteling-directielid verantwoordelijk voor het park en de resorts. “Er is achter de schermen hard gewerkt om nu vlot te kunnen doorpakken, zoals we dat voor ogen hadden. Ik ben trots dat onze gasten eindelijk kunnen zien hoe bijzonder het Efteling Grand Hotel gaat worden.”

Eerder deze maand zijn al meerdere kolommen verschenen en de komende maanden zal het zeven verdiepingen tellende hotelcomplex etage voor etage in elkaar worden gezet. Dit gebeurt in het entreegebied, tussen het Huis van de Vijf Zintuigen en het Sprookjesbos. De Efteling vergelijkt het proces met een puzzel. “Na het plaatsen van de gevelelementen op de begane grond en de vloeren van de eerste verdieping kan direct gestart worden met de ruwe afbouw aan de binnenkant.” De opening van het Efteling Grand Hotel is verplaatst naar 2025, wanneer bezoekers voor het eerst in het attractiepark kunnen overnachten in een bouwwerk van 106 meter breed.

Het hotel zal 140 kamers, twee restaurants, twee winkels en een zwembad met spafaciliteiten hebben. Het investeringsbedrag dat aanvankelijk werd gecommuniceerd – 50 miljoen euro – is inmiddels ruimschoots overschreden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Installeer dan onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news.


Related posts

Plotse verdwijning: Attractie in Parc Astérix van de kaart geveegd!

Douglas Ross

Spannende onthulling: De bouw van de nieuwe attractie in Duinrell is in volle gang!

Douglas Ross

Bevrijd de dieren uit Artis: een ethische strijd voor vrijheid en geluk!

Douglas Ross