Image default
Business

Sprankelend waterplezier: Zweeds attractiepark Liseberg opent spetterend nieuw waterpark!
Oceana: Het Nieuwe Overdekte Waterwereld van Liseberg


Oceana: Het Nieuwe Overdekte Waterwereld van Liseberg

Vandaag, 13.21 uur

Er stroomt voor het eerst water door Oceana, de nieuwe overdekte waterwereld van het Zweedse pretpark Liseberg. De afgelopen drie jaar is gebouwd aan een groot waterpark aan de rand van het bestaande attractiepark. Komende zomer vindt de opening plaats. Bij een speciale ceremonie werd maandag de kraan opengezet.

“Een belangrijke mijlpaal”, meldt het management. Naar verwachting duurt het vier dagen om het bad te vullen met 1,2 miljoen liter water. Volgens Liseberg wordt Oceana één van de spectaculairste waterparadijzen van Europa, met veertien waterattracties.

Wat kun je verwachten in Oceana?

Er komen onder meer vier grote waterglijbanen van leverancier WhiteWater, een waterspeelplaats, een golfslagbad en een waterrivier in de openlucht. Binnen enkele maanden kunnen gasten hier zwemmen, spelen en glijden, zegt directielid Thomas Sjöstrand. Dan zal de volledige Liseberg-bestemming compleet zijn.

Oceana en Liseberg Grand Curiosa Hotel

Bij de ceremonie waren ook Liseberg-directeur Andreas Andersen, projectmanager Marie Löwkrantz en zwembadbouwer Hampus Levén aanwezig. Oceana wordt gekoppeld aan het vorig jaar in gebruik genomen Liseberg Grand Curiosa Hotel. De exacte openingsdatum is nog niet bekend.

Bestel de exclusieve Looopings Podcast-pin via Pretparkwinkel.nl


Related posts

Europa-Park: wachtrij voor nieuwe achtbaan loopt op tot 2 uur!

Douglas Ross

Ontdek de verbazingwekkende vernieuwing van het vijfsterrenhotel in Disneyland Paris: een must-visit of een no-go?

Douglas Ross

Beleef de Baron 1898-achtbaan als miniatuur: een magische verzameling voor slechts 200 euro!

Douglas Ross