Image default
Business

Spannende waterattractie met vrije val getest in Belgisch pretpark!

Opzienbarende waterattractie opent binnenkort in Bellewaerde Park

Opzienbarende waterattractie opent binnenkort in Bellewaerde Park

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park legt de laatste hand aan een indrukwekkende waterattractie. Binnenkort opent Amazonia, een geavanceerde wildwaterbaan van de Liechtensteinse fabrikant Intamin. Deze attractie zal voor de nodige spanning en sensatie zorgen bij de bezoekers.

De boten van Amazonia worden eerst omhoog gebracht met een reguliere lift. Na een bochtig parcours en een splash bereiken ze een opvallende 26 meter hoge verticale lift met twee platforms. Deze leidt de vaartuigen naar een gigantische halfpipe, opnieuw met een splash voor de nodige opwinding.

Het avontuur eindigt met een verrassingselement net voor het uitstappen. De boten maken daar een plotselinge vrije val van 5 meter. De totale lengte van de rit is 540 meter en een tocht duurt ongeveer zes minuten. Er zullen in totaal veertien boten worden ingezet, wat een theoretische capaciteit van 960 personen per uur oplevert.

Bellewaerde mikt op een opening halverwege april voor deze nieuwe attractie. Er is maar liefst 21 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe Braziliaanse themagebied Mundo Amazonia, waarvan 14,5 miljoen euro is bestemd voor de spectaculaire waterattractie. De attractie zelf heeft 9 miljoen euro gekost, de overige kosten gingen naar decoraties, infrastructuur en aanverwante faciliteiten.


Related posts

Disney’s Magische Vuurwerkshow vanuit een Smakelijke Snackkraam: Een Onvergetelijk Avontuur in Disneyland Paris!

Douglas Ross

Slagharen Attractiepark verrast vakantiegasten met betoverende avonden!

Douglas Ross

Schokkend nieuws! Slagharen schommelschip voldoet niet aan veiligheidsnormen

Douglas Ross