Image default
Business

Spannende vernieuwingen op parkeerterrein Efteling: rotonde en kentekenherkenning!
Efteling Parkeerterrein Ondergaat Grote Veranderingen

Efteling Parkeerterrein Ondergaat Grote Veranderingen

Vandaag maakt de Efteling meer details bekend over het omvangrijke project dat intern de Wereld van Parkeren wordt genoemd. Het parkeerterrein van de Efteling is al maanden een bouwput en ook de komende maanden zullen er nog veel werkzaamheden plaatsvinden.

In oktober vorig jaar werd aangekondigd dat de parkeerplaats op de schop zou gaan vanwege de komst van een nieuwe tunnel. Deze tunnel zal gasten van het Efteling Grand Hotel straks naar een aparte strook vóór het Huis van de Vijf Zintuigen brengen, aan beide kanten van de parkeerpromenade. Verdere plannen omvatten bredere parkeervakken, grotere parkeerbanen, een nieuwe uitrijbaan en aangepaste looproutes.

De eerste fase van het project, de tunnel, moet vlak voor de zomer van 2024 klaar zijn. Daarna zullen er ook parkeerplaatsen worden aangelegd voor gasten met een beperking en aparte plekken voor campers en caravans. Overnachten op de parkeerplaats zal echter niet mogelijk zijn.

Op het punt waar de parkeerterreinen P1 en P2 samenkomen, wordt een rotonde gerealiseerd om de doorstroming te verbeteren en files op de Europalaan te verminderen. Ook zullen de uitrijroutes op termijn worden verbeterd en zal er gewerkt worden met kentekenherkenning bij het wegrijden. De verwijderde laadpalen zullen binnenkort terugkeren op P2.

Het wandelpad richting de entree van de Efteling heeft voortaan een officiële naam: Efteling Boulevard. De Efteling zal zorgen voor juiste verlichting, rolstoelvriendelijke verharding en waar mogelijk meer beleving onderweg. De fietsenstalling zal voorlopig geen opknapbeurt krijgen.

Gasten van het Grand Hotel zullen de parkeerplaats niet betreden via de Europalaan, zoals reguliere bezoekers. Zij zullen om het attractiepark heen rijden via de Horst en de Eftelingsestraat, net zoals verblijfsgasten van het Efteling Hotel en de vakantieparken Bosrijk en Loonsche Land.


Related posts

Ontdek de nieuwste ontwerpen van het themagebied en achtbaan bij Walibi Belgium!

Douglas Ross

Ontdek de magische wereld van Bommelwereld: Een Efteling-ervaring in de Achterhoek!

Douglas Ross

iSlide, dé Nederlandse glijbaantechnologiepionier, strandt in faillissement

Douglas Ross