Image default
Business

Spannende nieuwigheden in de Waarbeek: Ontdek de plannen voor nog meer avontuur!

De Waarbeek opent twee nieuwe attracties

De Waarbeek heeft onlangs twee nieuwe attracties geopend bij de start van het seizoen. Het Overijsselse pretpark heeft een dierencarrousel en een ronddraaiende trektoren in gebruik genomen. Beide attracties zijn afkomstig uit Nederlandse dierenparken. Daarnaast zijn er al plannen voor toekomstige uitbreidingen achter de schermen.

De trektoren, een climbing tower van fabrikant Sunkid, stond voorheen in de Limburgse dierentuin GaiaZoo en heeft nu de naam Pelle’s Uitkijktoren gekregen in De Waarbeek. De carrousel, die nu Twekky’s Dierenmolen heet, is overgenomen uit de Apenheul in Apeldoorn.

Twekky’s Dierenmolen staat op de plek waar voorheen een zweefmolen stond. Deze werd afgelopen winter uit het park verwijderd nadat de constructie beschadigd raakte door een omgevallen boom. Pelle’s Uitkijktoren is verrezen tussen de Eendjesmolen en de Hully Gully.

Honderdjarig bestaan en toekomstige plannen

Dit jaar viert De Waarbeek haar honderdjarig bestaan. Het park zal dit vieren tijdens het Familie Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli, met optredens van artiesten. Ook staat er in juni een nieuwe attractie op de planning: een rondrit met karretjes in de vorm van schildpadden. Deze attractie zal gebouwd worden in de buurt van de bestaande vrijevaltoren Theodorus de Vampier. De schildpadjes zijn afkomstig uit de Julianatoren in Apeldoorn en De Waarbeek zal zorgen voor een boerderijthema met decoraties.

De eigenaar van De Waarbeek, Kevin Moespot, hoopt in de toekomst nog heftigere attracties neer te kunnen zetten. Hij droomt onder andere van een thrillride voor tieners, vergelijkbaar met de XLR8 in het Drentse zusterpark Drouwenerzand. Ook staan een grote zweefmolen en een wildwaterbaan op zijn verlanglijstje.

Related posts

De Efteling onthult ‘Zwevend Sprookje’ als 1 aprilgrap: Een magisch staaltje humor!

Douglas Ross

Nieuwe waterattractie Bellewaerde strandt: bezoekers geëvacueerd!

Douglas Ross

Betoverende terugkeer van zwevende planeten in Efteling’s Droomvlucht

Douglas Ross