Image default
Business

Raad van State kraakt bestemmingsplan voor Noord-Hollands pretpark: Een rampzalige draaimolen!
Raad van State zet streep door bestemmingsplan Speelpark Oud Valkeveen


Raad van State zet streep door bestemmingsplan Speelpark Oud Valkeveen

Vandaag, 14.40 uur

De Raad van State heeft een streep gezet door een bestemmingsplan voor het Noord-Hollandse pretpark Speelpark Oud Valkeveen. Al jaren wordt er gewerkt aan een plan om het attractiepark uit te breiden. In 2021 gaf de Raad van State al aan dat het plan nog niet voldeed aan de eisen.

De gemeente Gooise Meren kreeg de opdracht om de onvolkomenheden te herstellen. In maart 2022 werd er een herstelbesluit genomen. Afgelopen week bleek echter dat het bestemmingsplan nog steeds niet in orde is. In een uitspraak van 17 januari 2024 heeft de Raad van State onder andere de stikstofberekeningen onderuit gehaald.

Volgens de gemeente heeft het bestemmingsplan geen negatieve gevolgen voor de stikstofuitstoot in een nabijgelegen natuurgebied. Er ontbreekt echter een onderbouwing van deze argumentatie. Daarnaast maakt het nieuwe plan het mogelijk om “onbeperkt nieuwe speeltoestellen toe te staan”, soms zelfs zonder maximale bouwhoogte.

Daarnaast beweert de gemeente dat het openen van nieuwe attracties niet zal leiden tot een stijging van het aantal bezoekers. Deze uitspraak is echter niet goed onderbouwd. Buurtbewoners en milieuorganisaties verzetten zich tegen het plan omdat zij vrezen voor de groei van Speelpark Oud Valkeveen, wat overlast met zich mee kan brengen.

In het voorjaar van 2022 kondigde Oud Valkeveen nog de komst van een nieuwe attractie aan: een 25 meter hoge vrijevaltoren. Sindsdien is er niets meer vernomen over dit project. De oorspronkelijke aankondigingen op de social media-kanalen van het park zijn inmiddels verwijderd.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Installeer dan onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news. Klik hier om de app te downloaden.


Related posts

Nieuwe zweefmolen in Egyptisch themagebied Parc Astérix: hoger dan ooit tevoren!

Douglas Ross

Ontdek de magie van Oberhausen’s splinternieuwe pretpark: opening in 2025!

Douglas Ross

Karen Damen schittert in Plopsa-musical Sneeuwwitje: Een sprookjesachtig spektakel!

Douglas Ross