Image default
Business

Parkeerkosten Toverland schieten omhoog naar 12 euro per dag!

Toverland verhoogt parkeertarieven

Vanaf zaterdag 6 juli wordt parkeren bij Toverland duurder. Het Noord-Limburgse attractiepark verhoogt de prijs van een parkeerplek van 10 euro naar 12 euro per wagen. Bezoekers die online een parkeerticket bestellen voor een bezoekdag na 5 juli, betalen al het nieuwe tarief.

Hoewel de prijsstijging voor sommigen misschien vervelend is, behoort Toverland nog steeds niet tot de duurste pretparken als het gaat om parkeerkosten. Zo vraagt de Efteling momenteel 12,50 euro voor een parkeerplek en kost parkeren bij Duinrell 15 euro per auto. Artis rekent 13,50 euro voor abonnees en 16 euro voor reguliere bezoekers.

Vanaf 2024 zal Toverland hetzelfde tarief hanteren als Walibi Holland, namelijk 12 euro voor een parkeerplek. Attractiepark Slagharen is iets goedkoper met een tarief van 10 euro. Voor bezoekers die regelmatig naar Toverland gaan, is er de mogelijkheid om een parkeerabonnement aan te schaffen. Deze kost momenteel 40 euro per jaar of 3,50 euro per maand, met een minimale looptijd van twaalf maanden.

Enkele jaren geleden was er een geschil tussen Toverland en de Belastingdienst over het btw-tarief op parkeerinkomsten. De directie wilde 9 procent belasting betalen, terwijl de fiscus 21 procent eiste. Uiteindelijk verloor Toverland de zaak bij de Hoge Raad en moest het het hogere tarief betalen.

Related posts

Terug in de tijd met de stem van de Efteling: herinneringen in een podcast!

Douglas Ross

Dierentuinbaas haalt uit naar rookverbod: ‘Hypocriet en nutteloos!’

Douglas Ross

Verrassend Onderhoud: Het Betoverende Verhaal van Villa Volta in Efteling

Douglas Ross