Image default
Business

Oplichting in Duits pretpark: Exploitant achtervolgd door financiële fraude ter waarde van bijna 350.000 euro!

Exploitant Duits attractiepark verdacht van fraude en verduistering

Een Duits attractiepark, genaamd Freizeit-Land Geiselwind, staat momenteel in het middelpunt van een fraudezaak. De exploitant van het park, gelegen in de deelstaat Beieren, moet zich verantwoorden voor de rechter vanwege verdenking van fraude en verduistering. Het zou onder andere gaan om het knoeien met lonen van Roemeense medewerkers.

Volgens de beschuldigingen zou er in totaal bijna 350.000 euro zijn verduisterd. Sinds de overname van Freizeit-Land Geiselwind in 2017 heeft het park verschillende mensen uit Roemenië in dienst genomen. Justitie stelt dat deze werknemers niet betaald zijn volgens de afgesproken voorwaarden.

Daarnaast zou het attractiepark ook overheidssteun hebben ontvangen voor werktijdverkorting, terwijl er in werkelijkheid geen sprake was van minder werk. Ondanks dat het park tijdens de coronacrisis gesloten was, gingen werkzaamheden en verbouwingen gewoon door.

Volgens regionale media zit de verdachte momenteel in voorarrest. Vertegenwoordigers van Geiselwind hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Het attractiepark staat bekend om zijn eigenzinnige management, waarbij kritische fans online de mond gesnoerd worden.

Deze zaak werpt een schaduw over Freizeit-Land Geiselwind, dat voorheen vooral bekend stond om zijn attracties en vermaak. Het is afwachten hoe de rechtszaak zal verlopen en wat de gevolgen zullen zijn voor het park.

Ben jij benieuwd naar het laatste nieuws? Download dan de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news.

Related posts

Granaat gevonden in de Efteling: Droomvlucht gesloten voor veiligheid

Douglas Ross

Ontdek het spannende verhaal achter Toverland’s illegale almhut: gemeente grijpt in!

Douglas Ross

Zeemeermin genadeloos geschrapt uit betoverend Sprookjesbos in de Efteling: Een onthullend verhaal!

Douglas Ross