Image default
Business

“Ontdek het magische masterplan van het nieuwe Universal-pretpark in Engeland” Het nieuwe Universal-pretpark in Engeland belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor bezoekers van alle leeftijden. Het masterplan voor het park is onlangs onthuld en het zit boordevol spannende attracties, betoverende themagebieden en innovatieve technologieën. Een van de hoogtepunten van het masterplan is een gigantische achtbaan die bezoekers meeneemt op een adembenemende reis door de wereld van film en televisie. Daarnaast kunnen bezoekers zich verheugen op interactieve shows, meet-and-greets met geliefde personages en heerlijke eetgelegenheden. Het park zal ook verschillende themagebieden bevatten, elk met een unieke sfeer en attracties die perfect passen bij het thema. Of je nu een fan bent van actie, avontuur, fantasie of komedie, er is voor ieder wat wils in het nieuwe Universal-pretpark. Met state-of-the-art technologieën en een focus op gastvrijheid en entertainment, belooft het nieuwe Universal-pretpark in Engeland een onvergetelijke ervaring te worden voor alle bezoekers. We kunnen niet wachten om te zien wat dit magische park te bieden heeft!

Universal Studios Great Britain: Nieuw themapark in Engeland in ontwikkeling

Universal Studios Great Britain: Nieuw themapark in Engeland in ontwikkeling

Vandaag, 07.00 uur

De ontwikkeling van een nieuw Universal-themapark in Engeland is in een volgende fase beland: men gaat in gesprek met de lokale gemeenschap. Initiatiefnemers roepen buurtbewoners op om zich uit te spreken over het plan voor een vestiging van Universal Studios in de plaats Bedford, zo’n 70 kilometer ten noorden van Londen.

In december werd bekend dat Universal-moederbedrijf Comcast een grondgebied van ruim 192 hectare op het oog heeft voor de bouw van een attractiepark. Er is nog geen definitieve beslissing over genomen, maar tot op heden staan de seinen op groen. Nu het publiek geconsulteerd wordt, brengt Universal ook meer details naar buiten over het gigantische bouwproject.

Indicatief masterplan

Inmiddels is er een indicatief masterplan ontwikkeld dat de mogelijke infrastructuur blootlegt. Op nieuwe kaartjes zijn gebieden ingedeeld met bestemmingen als themapark, ondersteuning themapark, hotel, uitgaan, parkeerplaats, transportknooppunt en treinstation. Universal denkt dat 40 procent van het publiek met de trein komt en 35 procent met de auto. De rest arriveert per bus, per taxi of met een ander transportmiddel. Het huidige masterplan omvat twee treinstations en een parkeerterrein met 4200 plekken. Universal wil zich naar eigen zeggen inzetten voor het verbeteren van de infrastructuur in de omgeving.

Uitgaansgebied en attracties

Verder is het de bedoeling om een vrij toegankelijk uitgaansgebied te realiseren met restaurants, winkels en entertainment, vergelijkbaar met CityWalk bij de Amerikaanse Universal-parken en Disney Village bij Disneyland Paris. Het is nog te vroeg om vast te stellen wat voor attracties er gebouwd zullen worden, maar de maximale bouwhoogte zal 115 meter bedragen.

Werkgelegenheid en haalbaarheidsstudies

De bouw van Universal Studios Great Britain duurt naar schatting vijf tot zes jaar en zal naar verwachting achtduizend nieuwe banen creëren zodra de poorten opengaan. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan onder meer haalbaarheidsstudies. Omwonenden kunnen tot vrijdag 3 mei feedback geven op de plannen en er vinden speciale consultatiebijeenkomsten plaats in Bedford.

Minister en bouwvergunningen

Om de noodzakelijke bouwvergunningen te verkrijgen, overweegt Universal om het project aan te melden als een Special Development Order (SDO): een bouwproject van strategisch nationaal belang. De Britse minister van Cultuur, Media en Sport steunt het plan voor het attractiepark.


Related posts

Spannend nieuws: Nieuw familiepretpark onthuld in Duitsland!

Douglas Ross

Efteling verrast met betoverende toevoeging aan Doornroosje in het Sprookjesbos!

Douglas Ross

Ontdek de nieuwste ontwerpen van het themagebied en achtbaan bij Walibi Belgium!

Douglas Ross