Image default
Business

Ontdek de opwindende transformatie van Efteling’s Piraña met een investering van 8 miljoen euro!
Efteling investeert 8 miljoen euro in wildwaterbaan Piraña

Efteling investeert 8 miljoen euro in wildwaterbaan Piraña

Piraña gesloten voor groot onderhoud

De Efteling heeft aangekondigd dat er maar liefst 8 miljoen euro wordt geïnvesteerd in de populaire wildwaterbaan Piraña. De attractie zal de komende maanden gesloten zijn voor groot onderhoud, zodat deze nog jaren meegaat. Er zullen onder andere nieuwe rotsen en meer waterspuwers worden toegevoegd, waardoor bezoekers tijdens de zomermaanden nog natter zullen worden.

De wildwaterrivier, die in 1983 werd geopend, is na veertig jaar toe aan vernieuwing. “Het onderhoud start met slopen”, legt uitvoerder Frans Poels uit. “De nog overgebleven originele rotspartijen en watervallen moeten worden vervangen.” Efteling-ontwerper Karel Willemen heeft nieuwe rotspartijen ontworpen die beter passen bij de attractie en het omringende landschap.

De nieuwe rotsen zullen meer lijken op echte rotsen uit Midden-Amerika, zowel qua vorm als structuur. “Met meer detaillering en meer gelaagdheid”, aldus Poels. De attractie zal in 2024 weer worden opgebouwd. Er zijn schaalmodellen gemaakt van de schetsen van Willemen, die als leidraad zullen dienen bij het aanbrengen van de juiste vormen in de rotspartijen. Ook zullen er leuke details worden toegevoegd voor de oplettende kijker.

Nieuwe watereffecten

Naast de nieuwe rotsen zullen er ook nieuwe watereffecten worden toegevoegd aan de Piraña. Het water zal straks van alle kanten op de bezoekers afkomen. “Al vlak na het instappen kom je de eerste nieuwe watergoden tegen”, beschrijft Poels. “De mist uit de monden, verborgen in de tunnelwanden, zal je zicht op het watergordijn in de verte vertroebelen. Vlak daarna lijken er zelfs pijlen van water op je afgevuurd te worden.” Verderop zullen enorme waterstralen de lucht in worden geschoten vanuit het water. Ook zal er een half afgebroken en lekkend aquaduct te zien zijn waar water recht het bootje in stroomt. In de bocht zullen twee immense Inca-beelden de doorgang versperren met een muur van water.

Verbeteringen en vernieuwingen

Naast de nieuwe rotsen en watereffecten zullen er ook andere verbeteringen en vernieuwingen plaatsvinden. Zo zal de hoeveelheid water worden aangepast aan het seizoen, zodat bezoekers bij lage temperaturen niet kletsnat worden. Er zal ook een nieuw groenplan worden geïmplementeerd. Daarnaast zal het beton in de baan worden hersteld, de buitengevel worden geschilderd en de vier pompen worden vervangen door acht nieuwe, energiezuinige pompen. Ook zullen technici de golfslagmachines, kettingen en motoren controleren en de besturingskasten vervangen. Verder zullen er led-lampen, nieuwe camera’s en nieuwe speakers worden geïnstalleerd. Het onbemande fotopunt bij de uitgang zal worden omgebouwd tot een kleine souvenirwinkel waar nieuwe themasouvenirs verkrijgbaar zullen zijn.

De Piraña zal naar verwachting tot eind juni gesloten blijven. Uitvoerder Poels hoopt echter dat het werk iets eerder klaar zal zijn.


Related posts

Parques Reunidos ontslaat managers na teleurstellende resultaten: Financieel achtbaanritje eindigt in ontslaggolf!

Douglas Ross

Scoren bij Efteling: vriendenprijsjes voor oude vakantiehuismeubels!

Douglas Ross

Pepsi-coaster: de spectaculaire achtbaan in het Poolse pretpark!

Douglas Ross