Image default
Business

Ontdek de magische wereld van Bommelwereld: een exclusief kijkje op de bouwplaats van het betoverende attractiepark!

De bouw van het nieuwe Nederlandse attractiepark Bommelwereld

In de Gelderse stad Groenlo wordt momenteel hard gewerkt aan de constructie van het nieuwe Nederlandse attractiepark Bommelwereld. Dit overdekte pretpark zal volledig in het teken staan van de bekende stripfiguren Olivier B. Bommel en Tom Poes. De verwachting is dat het park in 2025 haar deuren zal openen. Op dit moment wordt er nog volop gewerkt met staal en beton op het bouwterrein.

Het ontwerp van Bommelwereld

Het bouwwerk van Bommelwereld zal bestaan uit twee hoofdonderdelen. Allereerst zal er een middeleeuws kasteel worden gebouwd op een heuvel. Achter dit kasteel komt een langwerpige loods waar de mechanische attracties zich zullen bevinden. Momenteel is de zijgevel van de attractieloods deels bedekt met groene en grijze platen en is het dak al gedeeltelijk bevestigd.

De grootte en indeling van het complex

Hoewel er op dit moment nog geen thema-elementen of attractie-onderdelen te zien zijn, geven de huidige werkzaamheden wel een indicatie van de grootte en indeling van het complex. Het gebouw zal een totale oppervlakte krijgen van ongeveer 9000 vierkante meter.

Het project en de betrokken partijen

Initiatiefnemer Edwin Bomers heeft hoge verwachtingen van het project. Hij streeft naar “dagrecreatie met landelijke allure” en wil een vergelijkbare beleving als de Efteling creëren, maar dan in de Achterhoek. Het ontwerp van het park is in handen van de Zuid-Hollandse firma Jora Vision. Daarnaast wordt er samengewerkt met onder andere Van der Heijden Architecten en Beltim Bouwprojecten. Voormalig Efteling-directeur Coen Bertens treedt op als consultant.

Met de bouw van Bommelwereld wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Nederlandse attractieparklandschap. Het belooft een unieke ervaring te worden voor liefhebbers van de stripverhalen van Olivier B. Bommel en Tom Poes.

Related posts

Kermis in Rotterdam-Zuid na 20 jaar geschrapt: Angst voor problemen” – “Einde aan festiviteiten in Zuid: Kermis Rotterdam-Zuid geschrapt na 20 jaar

Douglas Ross

Beekse Bergen wil Monkey Town binnenhalen met vergunningsaanvraag voor binnenspeeltuin

Douglas Ross

Marketingafdeling Walibi Belgium krijgt keiharde kritiek: \’Rampzalig\’, dit moet je weten!

Douglas Ross