Image default
Business

Nog twee slachtoffers van PortAventura achtbaanongeluk in ziekenhuis

Rollercoaster ongeluk in PortAventura: twee slachtoffers nog in ziekenhuis

Op 11 februari raakten meerdere passagiers gewond tijdens een ritje in de houten rollercoaster van PortAventura. Dit gebeurde doordat ze geraakt werden door de takken van een omgevallen boom in de familieachtbaan Tomahawk. Twee van de gewonden liggen nog steeds in het ziekenhuis, een maand na het ongeval.

Een van de slachtoffers verblijft in kritieke toestand in het Hospital Universitari de Bellvitge in Barcelona, terwijl de tweede persoon in het Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII in Tarragona ligt.

De overige gewonden werden op de dag van het incident overgebracht naar verschillende ziekenhuizen, maar mochten al snel weer naar huis. De familieachtbaan Tomahawk blijft tot nader order gesloten voor publiek.

Schadevergoeding

Dertien slachtoffers hebben gezamenlijk een klacht ingediend tegen PortAventura World. Het advocatenbureau RDI Abogados, dat verantwoordelijk is voor de zaak, streeft naar “de maximale schadevergoeding die de wet toestaat”. Het is nog niet bekend of er een strafrechtelijke of civiele procedure zal volgen, aangezien men nog wacht op de resultaten van een politieonderzoek.

Related posts

Youtuber vernietigt Duits pretpark: ‘Een ware nachtmerrie!’

Douglas Ross

Carrouselcarrousel: Kermisexploitant geeft carrouselpaarden de vrije teugel!

Douglas Ross

Vekoma sleept Zwitserse concurrent voor de rechter: concurrentiestrijd in achtbaanwereld

Douglas Ross