Image default
Business

Muziekkeuze Bellewaerde Park: Sfeerloosheid ten top!
Bellewaerde Park krijgt kritiek op muziekkeuze

Bellewaerde Park krijgt kritiek op muziekkeuze

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park krijgt een flinke veeg uit de pan van een bekende podcast. De makers van podcast Ochtend in Pretparkland ergeren zich mateloos aan de muziekkeuze in het Vlaamse attractiepark. Hoewel Bellewaerde draait om exotische thema’s, is in een groot deel van het park moderne popmuziek te horen.

Presentator Erwin Taets stoort zich er behoorlijk aan tijdens zijn bezoekjes, vertelt hij. “Ik wil echt dat het aangepakt wordt.” Juist Bellewaerde zou beter moeten weten, luidt het oordeel. “Voor een park dat zo inzet op themagebieden is het onbegrijpelijk dat er zo veel plaatsen echt gewoon popmuziek gedraaid wordt.”

Taets noemt het “storende muziek die op geen enkele manier overeenkomst heeft met het themagebied waar het in gedraaid wordt”. “Ik snap dat echt niet. Dit park zou zó veel kunnen profiteren van een heel mooie soundscape, van een heel mooie playlist die zorgvuldig is samengesteld per themagebied.”

Co-presentator Jelle Verelst sluit zich daarbij aan. “De muziek is echt níet sfeervol.” Lang geleden had Bellewaerde Park zelfs eigen parkmuziek, die op cd is uitgebracht. “Die is gewoon aan de kant geschoven en letterlijk vervangen door populaire muziek”, weet Taets. “Ik vind dat zó ontzettend jammer.”

Voor Bellewaerde Park is het doorvoeren van thema’s steeds belangrijker geworden. Zo opende in 2020 een familieachtbaan die in het teken staat van een indianenstam. In 2022 ging een duikshow met een Indisch decor in première. Volgend jaar wordt een Braziliaans themadeel toegevoegd.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news


Related posts

Ontmoet de mysterieuze nevelpanters in ZooParc Overloon!

Douglas Ross

Betoverende kersttrui brengt Droomvlucht tot leven in de Efteling!

Douglas Ross

Kareltje de Kok: Dé Smaakmaker van Avonturenpark Hellendoorn al 20 Jaar!

Douglas Ross