Image default
Business

Nieuwe sensatie in Duitsland: Vlieg en duik met de Darkride Flying Theater!

Nieuwe Flying Darkride in Duits pretpark Thüle

Nieuwe Flying Darkride in Duits pretpark Thüle

Een pretpark in Duitsland heeft een opvallende nieuwe attractie gerealiseerd. Tier- und Freizeitpark Thüle in Noord-Duitsland bestelde een combinatie van darkride en een flying theater. Daarom spreekt de fabrikant over een flying darkride. Het ritsysteem werd geleverd door de Duitse firma Aufwind Group.

In Thüle kreeg de attractie de naam Tiki-Tahiti-Adventure. Een rit duurt zo’n zeven minuten. In principe zijn de karretjes een soort rijdende simulatoren, met vier zitplaatsen. Ze volgen een 42 meter lang parcours waarbij ze stoppen bij verschillende schermen.

De darkride bevindt zich in een showgebouw dat 19 meter lang, 16 meter breed en 5 meter hoog is. Na een voorshow met speciale effecten stappen bezoekers in één van de vier voertuigen, onder leiding van een onderzoeker. Het verhaal gaat over een mysterieuze schat in de jungle.

Tier- und Freizeitpark Thüle was 1,2 miljoen euro kwijt aan de attractie. In een uitgebreid interview op YouTube vertellen de directrice van het park en de directeur van de leverancier hoe het concept tot stand kwam. Vorig jaar opende al een soortgelijke beleving in het Duitse pretpark Ravensburger Spieleland, onder de naam World of Memory. De bewegingen van Tiki-Tahiti-Adventure zijn een stuk heftiger.


Related posts

Watersnood bij Duitse dierentuin nabij de grens: Een natte ramp!

Douglas Ross

Schokkend nieuws: Nieuwe leeuw in Bellewaerde Park doodt leeuwin

Douglas Ross

Kermis in Rotterdam-Zuid na 20 jaar geschrapt: Angst voor problemen” – “Einde aan festiviteiten in Zuid: Kermis Rotterdam-Zuid geschrapt na 20 jaar

Douglas Ross