Image default
Business

Miljarden boost voor Engeland met nieuw Universal-park: onderzoek onthult economisch voordeel

Universal-pretpark mogelijk naar Groot Brittannië

De komst van een Universal-pretpark in Groot Brittannië wordt steeds aannemelijker. Initiatiefnemer Universal Destinations & Experiences heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de economische impact van een vestiging van Universal Studios in Engeland. Daaruit blijkt dat het resort een “economisch voordeel” van bijna 50 miljard pond oplevert.

Plannen voor een themapark en resort

Er zijn plannen voor “een themapark en resort van wereldklasse in het Verenigd Koninkrijk”. Officieel heeft Universal nog niet besloten of het project daadwerkelijk wordt doorgezet, maar de berichten zijn tot nu toe hoopgevend. De nieuwe “economische impactanalyse” schetst ook een rooskleurig beeld.

Economische waarde van het project

Volgens Universal creëren de bouwfase en de eerste twintig exploitatiejaren naar verwachting een economische waarde van 35,1 miljard pond, zo’n 41,5 miljoen euro. Bovendien zal de staatskas dankzij Universal gespekt worden met 14,1 miljard pond aan netto extra belastingopbrengsten, ongeveer 16,7 miljard euro.

Miljoenen bezoekers verwacht

“Het project zou één van de best bezochte trekpleisters in het Verenigd Koninkrijk zijn en miljoenen extra internationale bezoekers naar het Verenigd Koninkrijk lokken”, vult Universal aan. Eerder werd al bekend dat de initiatiefnemers rekenen op het creëren van 20.000 banen tijdens de bouwperiode en achtduizend banen bij de opening.

Related posts

Ondernemer beschuldigt Chinese attractiebouwer van moordmachines bouwen: schandaal onthuld!

Douglas Ross

Wat vindt de buurt van Universal Studios in Engeland? 92% is enthousiast!

Douglas Ross

Iconisch pretpark sluit deuren: 64-jarige attractie blijft gesloten

Douglas Ross