Image default
Business

Magisch Amerikaans pretpark betovert bezoekers met Efteling-melodieën
Efteling-muziek te horen in Amerikaans pretpark

Efteling-muziek te horen in Amerikaans pretpark

Vandaag, 23.53 uur

In een groot pretpark in de Verenigde Staten is Efteling-muziek te horen. Bezoekers van Worlds of Fun, gelegen in de Amerikaanse staat Missouri, worden geconfronteerd met instrumentale Efteling-deuntjes. Ook melodieën uit Plopsaland blijken gedraaid te worden aan de andere kant van de oceaan.

Dat is uiteraard niet de bedoeling: de Efteling en de Plopsa Group hebben liever niet dat hun eigen muziek afgespeeld wordt door andere attractieparken. Een Nederlandse bezoeker van Worlds of Fun die de melodieën herkende, maakte er een korte video van.

De Plopsa-parken worden vertegenwoordigd door de soundtrack van Piet Piraat. Uit de Efteling klinkt de parkmuziek van componist Maarten Hartveldt, die van 2005 tot 2017 in Kaatsheuvel te horen was. De Efteling heeft er enkele jaren geleden afscheid van genomen, maar in een Amerikaans park is de muziek nog wel aanwezig.

Heimwee

Efteling-fans die heimwee hebben naar het werk van Hartveldt, kunnen dus terecht in Missouri. Het is de vraag of het Amerikaanse management van Worlds of Fun überhaupt doorheeft dat ze een beroep doen op bekende Europese pretparkmuziek. De kans is groot dat iemand op een muziekplatform een willekeurige lijst met instrumentale nummers heeft aangezet.

Dat gebeurt vaker. De afgelopen jaren dook Efteling-muziek bijvoorbeeld op in Walibi Belgium, Isla Mágica in Spanje, Gulliver’s World in Engeland en Parque Diversiones in Costa Rica. Ook kermisattracties kiezen regelmatig voor Efteling-producties in plaats van eigen muziek.

Six Flags

Worlds of Fun, geopend in 1973, is onderdeel van pretparkgroep Cedar Fair. Die firma fuseert binnenkort met de Six Flags-groep. Het park in Kansas City huisvest acht verschillende achtbanen.


Related posts

Ontdek de Magie van Toverland: Nieuwe Maximale Entreeprijs van 42,50 euro in 2024!

Douglas Ross

Meer Duitsers ontdekken Nederlandse dierentuinen dankzij grensoverschrijdende samenwerking!

Douglas Ross

Disneyland Paris verrast met gloednieuw buffetrestaurant in Disney Village: Een culinair avontuur!

Douglas Ross