Image default
Business

Madurodam breidt uit met Rotterdam: ontdek de miniatuurstad in het klein!

Madurodam opent nieuw Rotterdam Paviljoen

Vandaag om 10.59 uur heeft Madurodam een nieuw stuk Rotterdam toegevoegd aan de miniatuurstad. Het Rotterdam Paviljoen in het Haagse themapark bevat zowel oude als nieuwe modellen uit de Maasstad.

In het Rotterdam Paviljoen zijn verschillende Rotterdamse iconen te bewonderen, zoals de Van Brienenoordbrug, de Erasmusbrug, stoomschip Rotterdam, de Euromast, Hotel New York, de Koningshavenbrug, Station Rotterdam Blaak en paviljoen Boompjes.

Enkele bestaande maquettes zijn verplaatst naar het nieuwe gedeelte en worden vergezeld door nieuwkomers zoals Depot Boijmans Van Beuningen, de Markthal en de kubuswoningen. Ook kantoren- en appartementencomplex De Rotterdam neemt een prominente plek in. Daarnaast is de knuffelolifant Olli, de officieuze mascotte van de stad, te vinden in het Rotterdam Paviljoen.

Volgens Madurodam zijn de keuzes voor de objecten in het paviljoen gebaseerd op verzoeken van bezoekers en wensen vanuit het themapark zelf. Aan elk bouwwerk is ongeveer een jaar gewerkt. Enkele Rotterdamse blikvangers die nog ontbreken zijn onder andere voetbalstadion De Kuip en de haaienbak van treinstation Rotterdam Centraal.

Madurodam-directeur Sander Gielen benadrukt dat de toevoeging van Rotterdam aan de miniatuurstad niet alleen het indrukwekkende verleden en dynamische heden van de stad viert, maar ook vooruitkijkt naar een veelbelovende toekomst. Hij zegt: “Deze toevoeging markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Madurodam en is een eerbetoon aan de innovatie, veerkracht en de bewoners van Rotterdam.”

Related posts

Slagharen slaat zijn slag met zestig splinternieuwe vakantiewoningen!

Douglas Ross

Één commercial, meerdere parken: de ultieme pretparkervaring!

Douglas Ross

Exclusief voor abonnees: Fast Lane bij Walibi Holland!

Douglas Ross