Image default
Business

Looping Star sensationeel geïntroduceerd in bruisend Koeweit: een waanzinnige attractie!
De klassieke Looping Star verplaatst naar Koeweit

De klassieke Looping Star verplaatst naar Koeweit

De iconische achtbaan Looping Star, die tussen 1979 en 2016 te vinden was in Attractiepark Slagharen, heeft een nieuwe bestemming gekregen. Na de afbraak in Slagharen is de rollercoaster verplaatst naar Schotland en uiteindelijk opgebouwd op het Griekse eiland Cyprus. Nu heeft de attractie weer een nieuwe locatie gevonden in Koeweit.

Het pretpark Parko Paliatso op Cyprus heeft afscheid genomen van de Looping Star en de Britse Mellors Group heeft de achtbaan overgenomen. Momenteel is de attractie onderdeel van de winterkermis Winter Wonderland Kuwait in de oliestaat.

Winter Wonderland Kuwait duurt tot eind maart 2024. Wat er daarna met de 24,5 meter hoge en 592 meter lange Looping Star gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De Mellors Group organiseert evenementen in het Midden-Oosten en is tevens eigenaar van het Engelse pretpark Fantasy Island.

Slagharen heeft bij het verkopen van de nostalgische Schwarzkopf-achtbaan als voorwaarde gesteld dat de attractie niet meer in de Benelux mag worden neergezet. Momenteel is er in Europa nog slechts één soortgelijke coaster te vinden, genaamd Vertigo, in het Italiaanse park Zoomarine.

Voor meer nieuws en updates, download de Looopings-app voor iPhone of Android.


Related posts

Beekse Bergen wil Monkey Town binnenhalen met vergunningsaanvraag voor binnenspeeltuin

Douglas Ross

Vuurzee in Frans pretpark: de angstaanjagende brand die alles verwoestte

Douglas Ross

Efteling onthult spectaculair programma voor Oud en Nieuw: Stilte-disco, betoverende waterlelies en een dj in de Pagode!

Douglas Ross