Image default
Business

Limburgs pretpark Mondo Verde verliest rechtszaak over parkeren: dit is waarom!Rechtszaak Mondo Verde tegen gemeente Landgraaf verloren

Rechtszaak Mondo Verde tegen gemeente Landgraaf verloren

Het Zuid-Limburgse attractiepark Mondo Verde heeft een rechtszaak tegen de gemeente Landgraaf verloren. Tijdens het populaire muziekfestival Pinkpop wilde Mondo Verde tegen betaling parkeerplaatsen aanbieden aan honderden festivalbezoekers. Dat is echter niet toegestaan volgens het bestemmingsplan.

Een omgevingsvergunning om het parkeerterrein toch te mogen gebruiken, werd niet verleend door de gemeente. Daarom stapte Mondo Verde naar de rechter. “Het spoedeisende belang van verzoekster is financieel”, valt te lezen in de stukken. Door het wegvallen van de parkeerplaats verliest het park immers ook een inkomstenbron.

Mondo Verde kreeg ongelijk. De rechter vindt niet dat er sprake is van een spoedeisend belang. Wanneer er pas na het festival een definitieve beslissing komt en de uitspraak positief uitpakt voor het park, kan men immers een schadevergoeding eisen. Het is ook niet aannemelijk gemaakt dat Mondo Verde financiële problemen krijgt als het parkeergeld niet binnenkomt.

Zo’n 450 festivalgangers die al een parkeerkaart hadden gekocht, kunnen hun auto nu niet kwijt bij het pret- en dierenpark. De organisatie van Pinkpop zorgt zelf voor een alternatief, op een andere plek. Ter compensatie ontvangen de getroffen bezoekers vier consumptiemunten. Pinkpop vindt dit jaar plaats van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni. De directie van Mondo Verde zegt zich neer te leggen bij de uitspraak.


Related posts

Efteling verrast met topbenoeming: Willem Roskam nieuwe directeur!

Douglas Ross

Verwarring en verrassing: Reacties op mysterieuze deelnemers YouTube-dag Toverland

Douglas Ross

Wildlands: Spelen met Onzichtbare Dieren – de Nieuwe Sensatie in de Gamewereld!

Douglas Ross