Image default
Business

Limburgs pretpark beboet met 6 euro na attractie-ongeluk: wat ging er mis?
Boete voor Sprookjesbos Valkenburg na ongeluk met gondel

Boete voor Sprookjesbos Valkenburg na ongeluk met gondel

Het Limburgse pretpark Sprookjesbos Valkenburg heeft een boete gekregen naar aanleiding van een ongeluk dat plaatsvond in mei 2022. Tijdens een ritje op de 10 meter hoge ballonnencarrousel Calidius vielen drie personen uit een gondel, waarbij zij gewond raakten. Het Openbaar Ministerie heeft na een uitgebreid onderzoek geconcludeerd dat het park schuldig is aan zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Daarnaast heeft justitie vastgesteld dat het park niet heeft voldaan aan de zorgplicht met betrekking tot het onderhoud van de attractie. De opgelegde boete bedraagt slechts 6 euro, wat volgens het Openbaar Ministerie te maken heeft met de bijzondere omstandigheden rondom het voorval.

De Belgische slachtoffers – één volwassene en twee kinderen – hebben enige tijd gewacht voordat zij het attractiepark aansprakelijk stelden. Op dat moment was het Sprookjesbos echter al failliet. Door toch een minimale boete op te leggen, is er in ieder geval een schuldvaststelling en kan er aanspraak worden gemaakt op de verzekering.

Heropening

Na het incident zijn er modificaties doorgevoerd bij andere attracties van hetzelfde type om ongevallen te voorkomen. De Calidius attractie is sinds het ongeluk gesloten en het nieuwe management van Sprookjesbos Valkenburg heeft besloten om de ballonnentoren te verwijderen. Momenteel wordt er gewerkt aan een heropening van het pretpark in juli.


Related posts

Efteling transformeert Aquanura-vijver voor spectaculaire tv-show!

Douglas Ross

Fjord Explorer: Frans pretpark verovert de hoogte met 27 meter hoge waterachtbaan!

Douglas Ross

Plotse verdwijning: Attractie in Parc Astérix van de kaart geveegd!

Douglas Ross