Image default
Business

Kermis in Rotterdam-Zuid na 20 jaar geschrapt: Angst voor problemen” – “Einde aan festiviteiten in Zuid: Kermis Rotterdam-Zuid geschrapt na 20 jaar

Geen jaarlijkse kermis in Rotterdamse wijk Lombardijen vanwege veiligheidszorgen

Geen jaarlijkse kermis in Rotterdamse wijk Lombardijen vanwege veiligheidszorgen

De gemeente Rotterdam heeft besloten om de jaarlijkse kermis in de wijk Lombardijen niet door te laten gaan. De vergunningsaanvraag is afgewezen vanwege zorgen over de veiligheid. De politie geeft aan dat er tijdens voorgaande edities problemen zijn geweest, zoals vechtpartijen en diefstallen, die mogelijk veroorzaakt werden door rivaliserende groepen en akkefietjes met beveiligers.

De openbare orde zou in gevaar komen door deze problemen. Daarom zal de kermis in Rotterdam-Zuid, georganiseerd door de familie Sterrenberg, na ruim twintig jaar niet doorgaan. De initiatiefnemers begrijpen niet waarom de vergunning is geweigerd, aangezien er de afgelopen jaren nauwelijks incidenten zijn geweest.

Daarnaast speelt ook mee dat de zware kermiswagens schade kunnen toebrengen aan de grond in het Spinozapark. Hoewel er gekeken is naar alternatieve locaties in de omgeving, bleken deze niet geschikt.

De weigering van de vergunning komt echter rijkelijk laat, aangezien de voorbereidingen voor de kermis al in volle gang waren. Er hingen al posters in de stad met aankondigingen voor het evenement, dat gepland stond van dinsdag 5 tot en met zondag 10 maart. De organisatoren maken zich zorgen over de financiële gevolgen voor de “33 gedupeerde kermisexploitanten met misschien wel richting de 100.000 euro schade”.


Related posts

TV-gigant bepaalt make-over voor Movie Park’s Nickelodeon-gebied

Douglas Ross

Explosieve prijsstijgingen van Efteling-abonnementen in 2024: tot wel 18% duurder!

Douglas Ross

Ophef over borstvergroting Doornroosje: ‘Ze start een OnlyFans!’

Douglas Ross