Image default
Business

Holiday Park’s eigen waterpark: een spetterende toevoeging aan jouw vakantie!
Plopsa-pretpark Holiday Park kondigt bouw eigen waterpark aan


Plopsa-pretpark Holiday Park kondigt bouw eigen waterpark aan

Het Duitse Plopsa-pretpark Holiday Park gaat een eigen waterpark bouwen. In samenwerking met de gemeente Haßloch wordt een bestaand zwembad in de regio binnen enkele jaren vervangen door een volledig nieuw waterparadijs van de Plopsa Group. De gemeenteraad heeft gisteren ingestemd met de plannen.

Het nieuwe waterpark komt dus niet naast het bestaande attractiepark te liggen, maar op zo’n 5 kilometer afstand. Bezoekers van Holiday Park zullen straks iets meer dan tien minuten moeten rijden voor het zwembad. Omdat het complex ook geschikt moet zijn voor buurtbewoners, wordt gezorgd voor les- en wedstrijdbaden.

Verder kunnen badgasten zich verheugen op waterspeelplaatsen, waterglijbanen, bubbelbaden, een golfslagbad en een wildwaterbaan. Naast een overdekt gedeelte komen er verschillende voorzieningen in de openlucht. Voor het thema wordt gedacht aan Studio 100-personage Maya de Bij.

Reacties van Plopsa Group

Bernd Beitz, Duitsland-directeur bij de Plopsa Group, zegt blij te zijn met de goedkeuring van het project. “We verheugen ons erop om de inwoners van Haßloch en alle andere bezoekers een aantrekkelijk zwembad aan te kunnen bieden, het hele jaar door,” aldus het directielid.

Carl Lenaerts, sinds oktober algemeen directeur van Plopsa, noemt de beslissing van de gemeente “een belangrijke stap voor de groei van de Plopsa Group in Duitsland”. “De bouw van dit recreatieve bad maakt de locatie Haßloch en Holiday Park klaar voor de toekomst.”

Financiering en planning

Plopsa financiert de bouw van het zwembad zelf. Vervolgens zal de gemeente jaarlijks iets meer dan 1 miljoen euro betalen aan de pretparkgroep, op voorwaarde dat omwonenden voordelig naar binnen mogen. Een woordvoerder belooft meer informatie te zullen delen zodra er iets bekend is over de planning.

Met de aankondiging van de bouw van het eigen waterpark laat Plopsa Group zien dat ze blijven investeren in hun attractieparken. Dit waterparadijs zal een mooie toevoeging zijn aan Holiday Park en de regio Haßloch. Bezoekers kunnen binnen enkele jaren genieten van een dag vol waterpret, glijbanen en andere waterattracties. We kijken uit naar de opening van dit nieuwe waterpark!


Related posts

Sea Life Scheveningen verovert harten in marktonderzoek: ‘Een ware smaaksensatie’

Douglas Ross

Puy du Fou breekt records! Meer dan 2,5 miljoen bezoekers in één jaar!

Douglas Ross

Drievliet wordt overgenomen door Avonturenpark Hellendoorn: Een spannende samenwerking!

Douglas Ross