Image default
Business

Hittegolf alom: Frankrijk in de greep van zeldzaam intense hitte, heel Europa kreunt onder droge warmte!

Abnormale hittegolf in Zuid-Europa

In Zuid-Europa worden verschillende landen opnieuw geconfronteerd met hoge temperaturen. Met name in Spanje en Griekenland is het abnormaal warm. In Madrid stijgt het kwik de komende dagen naar verwachting weer richting de 40 graden. Ook in Griekenland blijft het volgens meteorologen nog dagenlang erg heet en droog.

Grote natuurbrand in Griekenland

Naast de extreme hitte wordt Griekenland ook nog eens geteisterd door een grote natuurbrand. Deze brand woedt in de regio Boeotië, ongeveer honderd kilometer ten noorden van Athene. De autoriteiten hebben inwoners van twee plaatsen in die regio opdracht gegeven om een veilig heenkomen te zoeken. Zelfs een strand is ontruimd.

Om het vuur te bestrijden, worden blusvliegtuigen ingezet en zijn tientallen brandweerlieden actief. Helaas heeft er al één dodelijk slachtoffer moeten betreuren. Een 80-jarige herder probeerde zijn dieren te redden, maar raakte daarbij bedwelmd door de rook en overleed.

Hoog risico op nieuwe natuurbranden

De autoriteiten waarschuwen voor een hoog risico op nieuwe natuurbranden bij Athene. In de buurt van de noordelijke stad Alexandroupolis woeden ook al dagenlang branden. Hier moesten ongeveer twaalf dorpen worden ontruimd. Hoewel veel inwoners later weer konden terugkeren, is het vuur nog steeds niet onder controle.

Volgens Eurocommissaris Janez Lenarcic heeft Griekenland deze maand te maken gehad met de ergste bosbranden sinds 2008. Destijds werden er onder andere negen Europese blusvliegtuigen ingezet om te helpen bij het blussen van de branden.

Related posts

Eddie de Clown daagt de grenzen uit in spectaculaire Walibi-show: Ontdek zijn waanzinnige wereld!

Douglas Ross

Primeur! Vekoma, attractiebouwer van wereldklasse, verwelkomt eerste vrouwelijke CEO

Douglas Ross

Smullen maar! Walibi Holland’s vernieuwde restaurant heet Yummy Tummy

Douglas Ross