Image default
Business

Het adembenemende Smakenrad, tientallen meters hoog, staat te koop!

Smakenrad te koop: Tientallen meters hoge attractie op zoek naar nieuwe eigenaar

Het Smakenrad, een indrukwekkende attractie die diende als draaiend restaurant op diverse locaties in Nederland, staat te koop. De initiatiefnemers hebben besloten om afstand te doen van het reuzenrad en hebben het teruggegeven aan de fabrikant KMG Rides. Nu wordt het Smakenrad aangeboden op Used Rides Europe, een online platform voor tweedehands attracties.

Volgens de advertentie op Used Rides Europe heeft het Smakenrad een hoogte van 65 meter, wat 5 meter lager is dan oorspronkelijk werd aangegeven. Het rad bestaat uit 45 dichte gondels, elk geschikt voor zes personen, en heeft een gewicht van maar liefst 368.640 kilo.

Het opbouwen van het Smakenrad duurt vier dagen en vereist de inzet van acht personen. Opvallend genoeg is er geen kraan nodig bij de verplaatsing van het rad. In plaats daarvan wordt er gebruik gemaakt van negen trailers. Volgens de aanbieder is het rad gekeurd door de Duitse instantie TÜV SÜD. Er wordt echter geen vraagprijs vermeld. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Used Rides Europe via e-mail.

Spectaculaire snelheidsmachines

KMG Rides staat bekend als de bouwer van spectaculaire snelheidsmachines voor kermissen, maar heeft nog niet eerder een reuzenrad gebouwd. Kort na de opening van het Smakenrad in december 2022, kwam de attractie echter stil te staan. Een gondel raakte bekneld tussen de pilaren, wat resulteerde in een gebroken raam. Gelukkig raakte niemand gewond, maar het bevrijden van alle inzittenden duurde maar liefst twee uur.

Smakenrad-exploitant Bram Verleg noemde verschillende redenen om te stoppen met het concept. Hij sprak onder andere over gestegen kosten en problemen bij het aanvragen van vergunningen. “We zouden de prijzen met 30 procent moeten verhogen om het businessmodel levensvatbaar te houden en dat is te veel,” aldus Verleg.

Ben jij op zoek naar een unieke attractie voor jouw evenement? Wie weet is het Smakenrad wel iets voor jou! Neem contact op met Used Rides Europe voor meer informatie.

Related posts

Spannend nieuws: Attractiepark Rotterdam opent in maart 2025!

Douglas Ross

Laat je verrassen door Alton Towers: opzwepende video over het nieuwe pretparkseizoen!

Douglas Ross

Pretpark-initiatiefnemer eist 41 miljoen van gemeenten: wat nu?

Douglas Ross