Image default
Business

Fjord Explorer: Frans pretpark verovert de hoogte met 27 meter hoge waterachtbaan!
27 Meter hoge waterachtbaan komt naar pretpark Le Pal


27 Meter hoge waterachtbaan komt naar pretpark Le Pal

Het Franse pretpark Le Pal werkt momenteel aan een nieuwe attractie: een 27 meter hoge waterachtbaan. Deze attractie, genaamd Fjord Explorer, zal aankomend voorjaar openen in het attractiepark in de regio Auvergne-Rhône-Alpes. De water coaster is geproduceerd door de Duitse fabrikant Mack Rides en maakt deel uit van een nieuw Scandinavisch themagebied.

De Fjord Explorer bestaat uit boten met vier rijen en twee zitplaatsen. De boten zullen een parcours afleggen dat zowel een vaargeul als een achtbaanrail bevat. Met een topsnelheid van ongeveer 80 kilometer per uur belooft deze attractie een spannende ervaring te worden. Vergelijkbare attracties zijn onder andere Poseidon in Europa-Park (Duitsland), Skatteøen in Djurs Sommerland (Denemarken) en Krampus Expédition in Nigloland (Frankrijk).

De Fjord Explorer zal worden gebouwd tussen de draaimolen Le Carrousel en de slingerende schijf Le Disque du Soleil. Het pretpark Le Pal omschrijft de nieuwe Scandinavische zone als een gebied met kleurrijke huizen met groene daken aan de rand van een meer. Bezoekers kunnen genieten van een ontspannende boottocht die verandert in een duizelingwekkende ervaring op bijna 30 meter hoogte.

Naast de nieuwe attractie wordt er ook een nieuw restaurant gerealiseerd in het park. Voor het bouwproject, dat in totaal 12,5 miljoen euro kost, ontvangt Le Pal subsidie uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de Europese Unie. Deze subsidie dekt een kwart van het totale investeringsbedrag.


Related posts

Eigenaren Duits pretpark Tripsdrill dromen van eigen darkride: Een Duistere Sensatie!

Douglas Ross

Nieuwe familieachtbaan bij Parc Astérix: een must-do voor 2025!

Douglas Ross

Help Efteling helpen: Deel de studiedagen van je kinderen!

Douglas Ross