Image default
Business

Fascinerende ontdekking: Verbluffende beeldschoonheid van Efteling’s Fata Morgana onthuld!

Ontdek de bouw van Fata Morgana in de Efteling met nooit eerder vertoonde foto’s

De bouw van de iconische attractie Fata Morgana in de Efteling blijkt zeer goed gedocumenteerd te zijn. Efteling-fans kunnen vanaf vandaag honderden nog nooit eerder vertoonde bouwfoto’s van de beroemde darkride bekijken. Ze zijn afkomstig uit het archief van Hans Kipping, toenmalig bouwkundig tekenaar bij het attractiepark.

Kipping koos er destijds voor om de vorderingen op de bouwplaats nauwkeurig fotografisch vast te leggen. Op de afbeeldingen is te zien hoe de oosterse wereld stap voor stap verrijst, tussen het voorjaar van 1984 en de opening in maart 1986. De onafhankelijke Efteling-encyclopedie Eftepedia kwam het bijzondere beeldmateriaal op het spoor via een lezer.

Het zorgt voor een uniek verslag van de totstandkoming van het grootse Efteling-project. Alle bouwfases komen voorbij: van de fundering tot de afwerking en van de decors tot de animatronics.

Het volledige archief met 265 foto’s is te vinden op de website van Eftepedia, gesorteerd per attractiescène of per maand. De makers van de encyclopedie hebben elke foto voorzien van een beschrijving en een toelichting. Die verschijnt door erop te klikken.

Fata Morgana, ontworpen door Ton van de Ven, opende bijna 38 jaar geleden. Bezoekers maken een acht minuten durende vaartocht door een Arabische sprookjeswereld met onder andere een jungle, een markt, een gevangenis, een reus en een troonzaal met een pasja. Mede dankzij de komst van de ambitieuze attractie werd de Efteling internationaal op de kaart gezet.

Installeer onze smartphone-app en ontvang meldingen bij breaking news: klik hier

Related posts

Ontdek de nieuwe speelplek in Phantasialand’s Wuze Town: gegarandeerd plezier!

Douglas Ross

Ontdek Disneyland Paris met je vrienden: Vriendentickets vanaf slechts 41 euro!

Douglas Ross

Gardaland achtbaan drama: van spanning naar rechtszaak!

Douglas Ross