Image default
Business

Faillissement treft legendarische studio waar betoverende Efteling-muziek tot leven kwam

Einde van bekende muziekstudio Galaxy Studios

De bekende muziekstudio Galaxy Studios in het Belgische Mol heeft zijn faillissement aangekondigd. Na 42 jaar komt er voorlopig een einde aan het bestaan van de studio. Efteling-fans zullen de Galaxy Studios herkennen als de locatie waar making-of-series over verschillende attracties werden opgenomen. Zo zijn de soundtracks van Baron 1898 (2015) en Symbolica (2017) daar ingespeeld.

Ook de huidige parkmuziek (2017) en de watershow Aquanura met een Zachte G (2020) werden opgenomen in de Galaxy Studios. Voor deze projecten ging Efteling-huiscomponist René Merkelbach naar Mol. Bij Baron 1898 werd het Brussels Philharmonic ingeschakeld, terwijl voor de andere projecten het Galaxy Symphonic Orchestra, het huisorkest van Galaxy Studios, werd gebruikt.

Naast de Efteling en veel Vlaamse zangers hebben ook verschillende internationale artiesten, waaronder Mary J. Blige, Kendrick Lamar en de Duitse rockband Rammstein, gebruik gemaakt van de studio. Studio 100 koos eveneens voor de Galaxy Studios voor het opnemen van de muziek voor enkele musicals.

Helaas konden recente investeringen in de locatie niet worden terugverdiend en is er een betaalachterstand van meerdere miljoenen euro’s ontstaan. Dit heeft geleid tot het faillissement van het volledige bedrijf. Alle veertien medewerkers zijn helaas ontslagen.

De Efteling heeft onlangs voor een ander project gekozen voor een andere opnamestudio, namelijk de Daft Music Studios in de Belgische stad Malmedy. Voor het opnemen van de muziek voor de attractie Danse Macabre en het themagebied Huyverwoud had componist Merkelbach daar de beschikking over een 75-koppig orkest.

Related posts

Dj Showtek slaat terug op beschuldigingen van Efteling-plagiaat: Wat is de waarheid?

Douglas Ross

Slagharen lapte landelijke droneregels aan haar laars: ‘Een onverwachte twist in de lucht!’

Douglas Ross

Dierentuinbaas haalt uit naar rookverbod: ‘Hypocriet en nutteloos!’

Douglas Ross