Image default
Business

Efteling’s betoverende toevoeging aan het Sprookjesbos: De Prinses op de Erwt!
De Efteling voegt nieuw sprookje toe aan het Sprookjesbos

De Efteling voegt nieuw sprookje toe aan het Sprookjesbos

De Prinses op de Erwt komt naar de Efteling

De Efteling is van plan om binnen enkele jaren een nieuw sprookje toe te voegen aan het Sprookjesbos. Achter de schermen worden plannen gemaakt voor de komst van De Prinses op de Erwt. Het is de bedoeling om de investering samen te laten hangen met de realisatie van het Efteling Grand Hotel.

Het nieuwe hotel moet in 2025 af zijn. De Efteling heeft bewust gekozen voor een sprookje dat gaat over slapen, zodat het gemakkelijk kan worden gekoppeld aan het hotel in de marketing. Dit kan mogelijk zorgen voor meer media-aandacht. Een Efteling-woordvoerder kan het nieuws tegenover Looopings niet bevestigen.

Het verhaal van De Prinses op de Erwt

Het verhaal van De Prinses op de Erwt, geschreven door Hans Christian Andersen in 1835, draait om een prins die hoopt te trouwen met een prinses. Om er zeker van te zijn dat de vrouw die zich bij de koninklijke familie meldt een echte prinses is, laat de koningin haar slapen op een stapel met matrassen en dekbedden. Onderaan plaatst ze een erwt. De volgende ochtend vertelt de vrouw – bont en blauw – dat ze een vreselijke nacht heeft gehad omdat ze op iets hards lag. De prins is blij, want alleen een echte prinses zou zo gevoelig zijn dat ze door al het beddengoed heen een erwt kan voelen. Het koppel trouwt en leeft nog lang en gelukkig.

De toevoeging aan het Sprookjesbos

Op dit moment telt het Efteling-Sprookjesbos dertig uitbeeldingen. Het laatste nieuwe sprookje was De Zes Zwanen in 2019. De Efteling-directie heeft altijd gezegd dat het Sprookjesbos als het kloppend hart van het attractiepark niet vergeten mag worden en dat er regelmatig nieuwe taferelen gepresenteerd moeten worden.

Ontwerper Karel Willemen

In de wandelgangen wordt gefluisterd dat Efteling-ontwerper Karel Willemen zich gaat buigen over De Prinses op de Erwt. Hij was eerder verantwoordelijk voor sprookjesontwerpen zoals Assepoester (2009) en de Sprookjesboom (2010). De laatste jaren heeft hij zich ook beziggehouden met renovatieprojecten in het Sprookjesbos. Deze taak is onlangs overgenomen door Sander de Bruijn.

Eerdere vertegenwoordigingen van De Prinses op de Erwt

Van 1963 tot en met 2000 en van 2014 tot en met 2017 werd De Prinses op de Erwt al vertegenwoordigd in het park. Bezoekers konden de erwt uit het sprookje zien in het Sprookjeskabinet, dat eerst in het Sprookjesmuseum op het Herautenplein stond en later in het Efteling Museum op het Anton Pieckplein.

Ook in de Hans Christian Andersen Suite in het Efteling Hotel lag voorheen een erwt als verwijzing naar het sprookje. De hotelkamer werd dit jaar vervangen door de Droomvlucht Suite. Verder kwam het verhaal van De Prinses op de Erwt in 1999 en 2000 voorbij als kindervoorstelling in het Openluchttheater in het Sprookjesbos.


Related posts

Verbijsterende belevenis in het Walibi-spookhuis Slaughterhouse: Pretparkexpert sprakeloos!

Douglas Ross

Wildlands verliest 125.000 volgers: Facebook verwijdert officiële pagina

Douglas Ross

Loopbanden Disneyland Paris houden er weer mee op: ontdek waarom!

Douglas Ross