Image default
Business

Efteling’s Betoverende Ingang: Een Magische Sfeer in Beeld

Efteling: Bouwwerkzaamheden zorgen voor onaantrekkelijke entree

Bezoekers van de Efteling zullen de komende tijd geen sprookjesachtige binnenkomst ervaren. Vanwege bouwwerkzaamheden is de wandelpromenade richting het entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen afgesloten met bouwhekken. Om bij de ingang te komen, moeten bezoekers om de bouwplaats heen lopen.

In oktober 2023 is er gestart met een grootschalig bouwproject op de parkeerplaats van de Efteling, dat meerdere jaren zal duren. Een van de veranderingen is de aanleg van een tunnel naar het nieuwe Efteling Grand Hotel. Dit zorgt, vooral in combinatie met het grijze weer, voor een weinig aantrekkelijk uitzicht.

Op het afgesloten gedeelte van de promenade is begonnen met het verwijderen van de oorspronkelijke bouwschutting. Frisdrankautomaten zijn achter hekken geplaatst. Het servicegebouw, waar wandelwagens, rolstoelen en scootmobielen gehuurd kunnen worden, is nog wel bereikbaar. Ook de toiletruimte is toegankelijk.

Onderhoudswerkzaamheden

Eenmaal binnen in de Efteling zullen bezoekers nog meer bouwschuttingen en bouwterreinen tegenkomen. Zo zijn De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, de Piraña, de Kleuterhof, de entree van Vogel Rok, de voorgevel van het Carrouselpaleis, Raveleijn, De Soete Inval, Doornroosje en De Kleine Zeemeermin momenteel in onderhoud.

Al met al is het momenteel dus geen ideale tijd om de Efteling te bezoeken als je een sprookjesachtige entree verwacht. Gelukkig is het park nog wel gewoon geopend en kunnen bezoekers nog steeds genieten van de vele attracties en shows die de Efteling te bieden heeft. Hopelijk zijn de bouwwerkzaamheden snel afgerond en kan het park weer in volle glorie bewonderd worden.

Related posts

De dilemma’s van Efteling-abonnees: overstappen of blijven?

Douglas Ross

Rechter beslist: Apenheul wint strijd om parkeerplaatsen!

Douglas Ross

Nog twee slachtoffers van PortAventura achtbaanongeluk in ziekenhuis

Douglas Ross