Image default
Business

Efteling stapt over op statiegeldbekers: duurzaamheid in de spotlight!
De Efteling introduceert statiegeldbekers

De Efteling introduceert statiegeldbekers

Vandaag heeft De Efteling aangekondigd dat ze vanaf dinsdag 9 juli zullen werken met statiegeldbekers. Bezoekers zullen 25 eurocent extra betalen voor een drankje in een losse beker. Het systeem was al aangekondigd eind 2023, maar tot nu toe waren de bekers nog niet beschikbaar.

Oorspronkelijk zouden herbruikbare bio-bekers worden geïntroduceerd, gemaakt van bamboe, hout en rietsuiker. Begin januari liet De Efteling weten dat er leveringsproblemen waren en heeft uiteindelijk gekozen voor een ander soort bekers.

“De nieuwe bekers bestaan uit maximaal 5 procent plastic en de rest is papier”, legt een woordvoerder uit. “Ze kunnen apart verwerkt worden en daarmee wordt het beter gerecycled. Met deze verandering wil De Efteling het gebruik van plastic en zwerfafval verminderen, wat aansluit bij hun duurzaamheidsambities.”

Efteling-bezoekers kunnen de nieuwe bekers weer inleveren bij vijf automaten en een bemand inleverpunt. Daar krijgen ze hun 25 eurocent terug, bijvoorbeeld via de Tikkie-app. Ook blikjes en petflessen, waar tegenwoordig 15 eurocent statiegeld op zit, worden daar ingenomen.

Hoewel wegwerpbekers met plastic erin al sinds 1 januari 2024 verboden zijn in Nederland, heeft de overheid besloten om nog geen controles uit te voeren. De Efteling ziet deze test met de statiegeldbekers als een manier om het restafval terug te brengen en past dit bij hun ambitie om 0 procent restafval te veroorzaken. De statiegeldbekers worden vooralsnog gezien als een tijdelijke oplossing.


Related posts

Walibi Holland breekt abrupt af wegens grimmige ambiance: Het onthullende verhaal!

Douglas Ross

De Wolf van de Efteling: Komische zomershow met een staartje!

Douglas Ross

Toverland verwelkomt een magische stijging van 13% bezoekers in 2023!

Douglas Ross