Image default
Business

Disney-souvenirs razendsnel uitverkocht: handelaren slaan massaal toe!
Disneyland Paris Souvenirs – Handelaren slaan toe

Disneyland Paris Souvenirs – Handelaren slaan toe

Door: Anoniem

Disneyland Paris wordt nog steeds geteisterd door handelaren die massaal exclusieve souvenirs opkopen. Het Disney-resort bracht afgelopen week een rugzak uit met het ontwerp van het kasteel van Doornroosje, ontwikkeld door het populaire tassenmerk Loungefly.

Eén tas kost 100 euro. Er geldt een limiet van maximaal twee tassen per transactie, maar dat houdt handelaren niet tegen. In de praktijk blijkt het een fluitje van een cent om een groot aantal tassen te verzamelen tijdens een dagje Disneyland Paris. De peperdure artikelen worden uiteindelijk online verkocht voor een nóg hoger bedrag.

Op de Facebook-pagina Dphile verscheen een foto van een bolderkar vol met vele honderden euro’s aan tassen. Het probleem speelt al langer: wanneer Disneyland Paris een bijzonder product aanbiedt, zien handelaren dat steevast als een verdienmodel.

Op social media wordt er wisselend op gereageerd. Er blijken twee kampen te zijn: Disney-fans die er schande van spreken en personen die vinden dat Disneyland de praktijken aan zichzelf te wijten heeft, door de service zelf niet aan te bieden. Er bestaat immers geen webwinkel met souvenirs uit Disneyland Paris.


Related posts

Opgeknapte Efteling-locomotief uit 1914 straalt weer als nieuw!

Douglas Ross

Oud personage maakt comeback in Avonturenpark Hellendoorn: een nostalgische trip down memory lane!

Douglas Ross

Foutje in de keuken: Efteling’s restaurantnaam verkeerd gespeld!

Douglas Ross